marți, 31 decembrie 2013

O noua inventie - Episodul 4

Mardare iesi vijelios din cladire dar nu se indrepta catre vila sa luixoasa din Baneasa, ci dadu soferului indicatii catre cumnatul sau, Alecu.  Nu intelegea cum s-a maritat proasta de sora-sa cu un pirlit ca asta, care mai era si tot timpul pe capul lui – ba ca vrea bani pentru mobila, ba ca s-o duca pe sora-sa la shopping la Paris. “ Ca pe Lipscani le sta in git, ... lor de sarantoci” pufni cu dispret.
Cu toate astea, iata ca era o ocazie perfecta sa incerce dispozitivul de calatorie in timp pe spinarea altuia. Ca doar n-o sa riste el ca fraierul, nu?
………………………………………………………………………………
Istorisirea entuziasta a lui Alecu despre intilnirea cu Horea il convinse insa in intregime. Desigur, acesta sarise partea in care fusese bagat la zdup citeva ore si galetile de apa rece turnate in cap. Se prezenta ca un mare mentor si sfatuitor al conducatorului iobagilor si ce mai, era clar ca stramosii abia asteptau pe cei din viitor ca sa invete de la ei adevaratul mers al treburilor.

Ideea implantata de Pop Cornel prinse contur. Da! Va merge cu toti colegii din  guvern si parlament, la o poza cu Vlad Tepes! Cine era cel mai invocat domnitor roman? Pe cine cereau masele ca exemplu de tarie? Vor arata astfel ca ei il au pe Tepes de partea lor, iar prostimea ii va aclama ca niciodata!
Iar el… el va merge inainte sa pregateasca terenul… el va fi primul care va stringe mina si se va poza cu Tepes, spre invidia viermilor din opozitie si a celor citiva colegi care considerau ca ascensiunea sa nu se baza in totalitate pe..hmm… meritele sale catre popor.
……………………………………………………………………………
Intilnirea cu Tepes mersese bine dupa parerea sa, chiar foarte bine.  Se plimbase pe sub tepele cu boierii (nu prea placuta privelistea totusi, dar inaltatoare “hihihi, si la propriu si la figurat”) facu citeva poze si il anunta pe Tepes ca se va intoarce imediat cu “toate persoanele responsabile de bunul mers al tarii din timpul sau, ca sa il povatuiasca despre cum trebuie el, Tepes, sa isi conduca in modul ideal, businessul. Ma rog, asta cu businessul nu cred ca a inteles-o… Oameni vechi, ce sa ii faci”
Se precipita catre bufet pentru a-si anunta colegii, dar spre neplacuta sa surpriza se pare ca si cei din opozitie aflasera ceva, pentru ca erau toti in par… TOTI! Inclusive presedintele, cum nu fusesera niciodata in nici un plen al parlamentului, guvernului, etc si iar etc. Blestematii, scrisni, macar ma voi asigura ca numele meu va fi primul publicat la intoarcere.
Se repezi sa se aseze cit mai in fata (imediat dupa presedinte si prim ministru)  in sirul pregatit de calatorie si, in timp ce se pregatea sa apese butonul, isi asternu un zimbet sarbatoresc pe fata. "Ne vor astepta cu piine si sare, ca pe mari oaspeti". Numai el isi pusese si o cocarda tricolora in piept - va iesi in evidenta in poza.
……………………………………………………………………………

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu