sâmbătă, 14 septembrie 2013

Legea lui Murphy

Fac ochisori azi dimineata, foarte dimineata pentru o zi de simbata (adica pe la 7 jumate) si, daca tot m-am trezit, zic sa ma ingrijesc de prima prioritate a zilei, anume sa pun de cafea.
Numai ca surprizaaa... apa la robinet ioooc.
Incerc repede toate robinetele... si toate scot un hiriit aducator de fericire de-a lungul tevilor goale. Pun apa minerala pentru cafea, pe la baie mai e ceva rezerva strategica, dar insuficienta.
 
Cit imi beau cafeaua din picioare, sun la mama soacra: Curge apa la Dvs? Pai curge, ce-are sa nu curga? Ce bine, ca la noi nu ... Vin si eu sa iau niste bidoane, aveti ceva bidoane goale prin casa? Pai nu prea am, la ce sa le tiu? Am unul parca si mai e unu de douazeci de kile. Ce sa fac mama soacra cu ala de 20 de kile, ca imi rupe spinarea sa il urc 4 etaje pina la mine... Haideti ca il iau macar cu 10 kile in el si vad eu....
 
Ma caut si eu prin casa, dar ca naiba cum se intimpla nici eu nu am, asa ca il golesc pe ala in uz prin sticle de jumatate... Cum se face ca atunci cind nu imi trebuie, sint tot timpul vreo 3-4 goale... Intre timp, suna mama soacra ca a gasit ea, sa vin sa le iau.
 
Afara ploua rupere de nori, eu plec in mineca scurta si in papuci. Conduc pina la soacra-mea, prind toate semafoarele pe rosu, incarc 6 bidoane de apa si repejor inapoi, prind toate semafoarele din nou pe rosu, ajung acasa.
 
Sa iau doua, sa iau patru... Hai sa iau patru ca mai bine decit sa mai cobor in 10 minute dupa inca doua... ca trebuie la bai, la bucatarie....
 
Urc 4 etaje, repede ca sint copiii singuri in casa...deschid usa gifiind victorios si... in acel moment, se aude apa tisnind pe robinetul lasat special deschis.
 
Morala: Dormi dreaq in weekend cum trebuie, nu te mai trezi cu noaptea in cap...

Antenutza zilei

... de ieri de fapt.
La stiri se anunta ca Lance Armstrong, in urma acuzatiei de dopaj sistematic, a fost obligat sa returneze medalia de bronz cistigata in 2000, singura de altfel.
 
 
Si ma intreb atunci...cum mai nene, te dopezi "sistematic" si nu reusesti sa iei decit o amarita de medalie de bronz??? Asta este o palma pe obrazul celor care se dopeaza numai din cind in cind si cistiga, iata, merituos un aur sau un argint.
 
Pe de alta parte, ce sa zic... Si eu cind ies la bicicleala cu amicii, ma dopez cu niste beri si tot de-abia pot sa fac vreo 100 de kilometri intr-o zi...