miercuri, 22 iunie 2011

Petitia online si spiritul civic

Hmm… Petitie online… Salvati Rosia Montana… Bai nene, pai normal, unde ne e spiritul civic? Semnez, ma trec cu nume si prenume, mai sint citeva sute inaintea mea… Bravo, Bravo!

Ha… Inca o petitie online… Ce e asta? Votati impotriva crearii tinutului secuiesc. Bineinteles ca votam, pai daca nu noi care avem spirit civic, apai cine?

A… inca una… Salvati Delta… Da’ ia stai, de fapt ce valoare au petitiile astea? Chiar daca sint semnate de un million, atirna ceva? Mda… O semnez si pe asta totusi.

Desi, daca stai si te gindesti, toate pleaca de la minariile facute de cei alesi democratic in functii. Adica, un nebun arunca o piatra un balta si zece intelepti nu o pot scoate.
Mama lor si cu cine i-a ales… pai normal, daca toti astia care iau o galeata portocalie sau rosie si un kil de cartofi i-au votat…

Cum? Dar de ce noi ailalti 70% am stat acasa? Da’ce-I problema ta? Eu am avut treaba, da? Ce, eu am timp sa imi plimb fizicul in weekend pe la votari?? Eu sint intelectual, lucrez la calculator… Votez petitii online!!

Mda… Inca una… Salvati ursul dobrogean… O bifez si pe asta…
Ce bine ma simt ca am spirit civic… Nu ca ailalti…

Una-alta...

In euforia zilelor de Revolutie, multe publicatii isi schimbau sau isi adaugau la titlul original o particula care sa le arate apartenenta la noile vremuri. De exemplu, daca un ziar purta numele de Vocea Damaroaei, neaparat se transforma in Vocea Libera a Damaroaei sau, de ce nu, Vocea Damaroaei Libere.

Jurnalul local galatean a trecut, cu multe trimbite, de la numele de Viata Noua la cel de Viata Libera. Amuzant e ca, in acelasi timp, undeva aiurea un alt cotidian intitulat Viata Libera isi schimba denumirea in Viata Noua…