duminică, 25 noiembrie 2012

Antenutza zilei

1. Fu Black Friday. Uniia se trezira de la 5 dimineata sa se zgiiasca la pisica neagra de pe site-ul emag. La ora 6, aceea pisica. La 7 fara o litra, anunt ca acusica e gata, sa stea toti fraierii gramada. La 8, fraierii gramada erau deja la a doua cafea. La 8 si 11 s-au invrednicit sa dea drumul, probabil cu gindul sa nu inceapa Black Saturday intre timp...
 
2. Piturca trebuie sa plateasca pensie alimentara de 39.000 RON pe luna. Cu pensia asta, in 5 luni mi-as termina de platit apartamentul. Piturca!! Tata...!!!
 
3. Ma uit si ma tot uit cite bannere de impins multimea la votat candidati sint pe toate drumurile. Pina in cel mai nenorocit sat. Si cind ma gindesc cit costa cel mai mic afis, de ala de-s puse cu sutele pe fiecare stilp de iluminat, imi dau seama cite zeci de milioane de euro sint aruncate la gunoi (sau mai bine zis, pe gunoaie) intr-o tara saracita de criza. Cite spitale sau scoli ar fi putut fi renovate. Dar ce ma mir, noi sintem cei care construim Catedrala Mintuirii Neamului (Prost). Hai ca traim nu bine, ci cum meritam.

Tips&Tricks: Jailbreak (root) Kindle Fire 6.3.1

Uite m-am gindit eu ca daca am Kindle Fire, sa ii fac jailbreak. Cum zice pe net, jailbreak la Kindle e la fel de tare ca cel de la IPhone.
 
In fine, procesul a mers relativ usor, conform indicatiilor de aici
 
Altfel spus, se cauta pe net utilitarul Kindle Fire Utility (ultima versiune la acest moment este 0.9.6), se dezarhiveaza, se ruleaza install_drivers.bat (atentie, cu Kindle deconectat de la PC), apoi se conecteaza Kindle si se ruleaza run.bat.
Daca e asa simplu, de ce mai scriu toate astea? Pentru ca la mine, atunci cind am rulat run.bat, mi-a aparut asta:
De ce? Probabil din cauza ca inainte m-am jucat cu alt utilitar, sau cine stie... In fine...Baiatul de pe youtube spune sa iti faci alt cont pe PC si sa rulezi de acolo. La mine nu a mers.
 
Am rezolvat accesind Device Manager, dezinstalind driverul de Kindle, apoi Scan for hardware changes si reinstall driver. Si din nou rulare run.bat, care de aceasta data a mers perfect confom cu indicatiile din video.
 
Acum caut pe net sa vad care sint avantajele jailbreak-ului. Asta e ca si cum ai pune caruta in fata cailor cum zice o zicala populara, adica nu mai intii trebuia sa stiu asta, apoi sa ma apuc sa ma joc cu Kindle?
Mda, dar sa nu uitam ca sint inginer, si inginerii nu citesc niciodata manualul de prima data...

LE: Am gasit, intr-adevar, mai multe detalii precum si exact ce am descris mai sus pe un alt link.
LLE: scriu totusi toti pasii, ca poate tutorialul video nu va mai fi disponibil:
Din ecranul de mai sus, select step 2:
device intra in fastboot, la finalizare Press any key/./.