vineri, 24 august 2012

Minirecomandari de concediu

Un loc pe care il voi recomanda intotdeauna cu caldura: Sibiul. Nu are rost sa ma lansez in descrieri elogioase, este plin netul de ele, dar un lucru vreau sa il subliniez si care nu reiese dintr-o poza: este un oras cu un suflet si o personalitate extraordinare, in care te simti nemaipomenit.

Aceasta minune de neinteles...

Sosind de dimineata la serviciu, Janosz il gasi pe Pop Cornel sezind picior peste picior in fotoliu si fixind ginditor un punct nedefinit in spatiu. Dadu sa treaca mai departe spre biroul lui, neindraznind sa il deranjeze, cind remarca lui Pop il opri locului:
 
- Stii Janosz, nu incetez sa fiu fascinat de aceasta minune...
- ...Minune sefu?...
- Gindeste-te... Miliarde de neuroni interconectati, strabatuti de flux informational, interpretind, anticipind, coordonind actiuni intr-un mod pe care abia incepem sa le intelegem... Cu o putere de calcul colosala, luind decizii inainte ca macar planul constient sa realizeze premisele. Cu rezerve nebanuite de energie ce sint stimulate la nevoie pentru a-ti salva viata de exemplu...
- Da sefu', intr-adevar, creierul este o minune extraordinara, zise Janosz bucuros, derulind orele de Discovery Science petrecute in fata televizorului.
- Ce treaba are creierul cu minunea? intreba Pop Cornel nedumerit. Este intr-adevar o masinarie extraordinara, dar perfect cognoscibila, daca nu pentru noi astazi, cu siguranta pentru savantii de miine. Nu, nu la creier ma refeream ca ma fascineaza.
- Dar... la ce atunci? Janosz era complet in ceata.
 
Pop Cornel cazu inapoi in reverie:
- Nu pot sa ma opresc din uimirea provocata de faptul ca, posesori ai unui asemenea instrument remarcabil, perfect adaptat pentru a face fata oricarei provocari, dezvoltat in atitea confruntari cu mediul, totusi milioane de romani ne-au adus in situatia penibila de a avea de ales intre un Ponta si un Basescu...

Recomandare film: August Rush

"Wizard: You know what music is? God's little reminder that there's something else besides us in this universe, a harmonic connection between all living beings, every where, even the stars."

Filmul asta a detronat in clasamentul meu personal Maestrul si Margareta si cred ca va trece ceva timp pina sa apara un alt pretendent la primul loc.
 
Nume sonore ca Jonathan Rhys Meyers sau Robin Williams fac roluri de exceptie, fundal al unui copil extrem de talentat: Freddie Highmore.
De la inceput pina la sfirsit, povestea este extrem de frumoasa, de pura si emotionanta. Cu totul altceva decit ceea ce vedem zi de zi, comercial, la TV.
 
Mi-a fost recomandat (ca si cadou de ziua mea :) ) de o persoana deosebita de la care, in foarte scurta perioada in care am lucrat la aceeasi firma, am invatat mult in ceea ce priveste relatia cu viata.
 
Daca l-ati vazut deja, nu strica sa il mai vedeti odata.
Eu asa am facut chiar de a doua zi :)
 
Trailerul oficial aici.
 
 
 

Numai ce se vede, domnu'...

Vi s-a intimplat, cu siguranta, ca si mie, sa intrati in vreun magazin de pantofi, sau de confectii si sa vedeti un articol absolut minunat, nemaipomenit de potrivit gusturilor personale si la un pret innebunitor de acceptabil. Si care era ori puuuuutin prea mare ori puuuuutin prea mic. Parca l-ati fi luat, ca prea era... Dar totusi...
Cu speranta, ati intrebat o vinzatoare: "Nu mai aveti va rog si alte numere?" La care dumneaei, cu sincera parere de rau: "Numai ce se vede, domnu'".
 
Desi amabilitatea dezarmanta nu ma face mult mai fericit (booring, unde e Kenvelo? de cind s-a desfiintat, am ramas fara mica mea sursa de distractii si postari rautacioase), nu ma pot opri sa nu filosofez ce bine ar fi fost, asa in general,  sa ai la vedere cu aceeasi sinceritate si caracterul cite unuia:
- Ma, tu esti prost ori numai te faci????
- Numai ce se vede, domnu...