luni, 5 septembrie 2011

MIT dezvaluie problemele de la Cernavoda!

Iată că, referitor la problema de la centrala nucleară, avem răspunsul oficial al specialiştilor de la MIT (Mahmudia Institute of Technology), prin intermediul simpaticului d. Pop Cornel.


„Precum ştiti, sau nu ştiti, centrala de la Cernavoda functionează pe bază de uraniu neîmbogăţit, spre deosebire de cea de la Fukushima de exemplu care foloseşte uraniu îmbogăţit.
Decizia pentru uraniu neîmbogăţit a fost luată in 1978, cind chiar tovarăşul a spus să folosim uraniu muncitoresc-socialist, cel îmbogăţit fiind considerat de origine nesanatoasă, burghezo-mosierească.
Problema este ca din 1990 incoace, uraniul initial neîmbogăţit s-a divizat intr-o mică parte de uraniu foarte îmbogăţit si o foarte largă parte de uraniu sărăcit. Procesul s-a accelerat vizibil din 2004. Uraniul sărăcit, este clar, nu mai are puterea de a crea reacţia necesară funcţionării centralei.

Au ramas două metode de contracarare:
Una, sa importăm uraniu îmbogăţit si a doua, sa importăm izotopi de uraniu şi mai saracit din ţări defavorizate, care ar fi urmat să capete electroni odata instalaţi in România. Se spera ca aceşti electroni în plus i-ar fi stimulat la producerea de reacţie nucleară.

Prima metodă s-a soldat cu un eşec. Pur şi simplu uraniul îmbogăţit saracea imediat ce era adus in România şi nu mai avea nici o valoare, deşi acelaşi uraniu instalat intr-o centrală din SUA funcţiona fără probleme zeci de ani.
A doua metodă, import de uraniu majoritar chinezesc, dar şi pakistanez, congolez sau marocan, a avut un oarecare rezultat, dar puţin vizibil. Uraniul reuşea să capete ciţiva electroni dar aceştia dispăreau imediat printr-un tunel tip gaură de vierme cu sigla Western Union.

Noi, MIT, am propus si a treia soluţie, anume reîmbogăţirea uraniului sărăcit pînă la nivelul la care va produce din nou reacţiile necesare.
Am venit in acest scop şi cu o listă de masuri: buna gestionare a numărului de electroni, controlul regulat pentru fiecare atom de uraniu să se vada cîţi electroni are pe orbită şi de ce, declararea electronilor suplimentari etc.

Din păcate, raspunsul guvernului a fost negativ.
Dumnealor insistă sa aplice planul Preafericitului, şi anume să stropească reactoarele cu apă sfinţită. Nu au specidicat daca e vorba măcar de apă grea.

Si daca nu va funcţiona, asa e vrerea celui de Sus.
Ceea ce inseamna ca vor face BORş. "