marți, 28 iulie 2015

Cum sa stii daca esti un parinte tampit

Esti un parinte tampit daca faci una din urmatoarele:

Te arunci pe trecerea de pietoni, cu copilul de mana sau mai rau, impingand carutul cu bebelusul, fara sa te asiguri, pe principiul ca "Sunt cu copilul, am prioritate de parinte" Ai pe dracu, dobitocule! O sa iti omori copilul cu dreptatea in mana, cui o sa ii pese?

Stai cu nasul in telefon, in timp ce copilul tau se sprijina de cutia cu cabluri de inalta tensiune, aia pe care scrie Nu atingeti! Pericol de moarte! Bonus de idiotenie cand iti duci tu copilul de mana, cu blandete, sa atinga cutia respectiva.

Stai la terasa, cu berea si pizza in fata, iar cand copilul iti cere sfios bani de o inghetata sau de un suc, ii zici rastit “Nu am bani!” Iti doresc sa ajungi singur si parasit la cel mai saracacios azil, pentru ca nici el nu va avea bani de tine, desi va umbla cu Mercedes ultimul tip.

Lasi copilul nesupravegheat in parc printre toti cretinii care gonesc cu bicicletele si rolele. Sa dea peste tine, idiotule!

Iti impinge copilul de 3 ani sa se catere pe un tobogan pentru varsta de 12 ani, desi e mort de frica, pentru ca “a lu’ Gigi poate si tu nu?”  

Ai copilul de 70 de kile la varsta de 5 ani, desi nu e bolnav cu vreo glanda, ci pur si simplu pentru ca il indopi cu gunoaie de la Mac.

Iti inveti copilul sa fie agresiv pentru ca “e barbat” si trebuie sa loveasca pe oricine il enerveaza.  Ai putza mica, nu e asa?

Iti tii copilul numai in casa, cu nasul in calculator. Felicitari, va avea creierul gata prajit pana sa il rezolve scoala romaneasca.

Iti fortezi copilul “sa fie cel mai bun” indopindu-l cu pregatire din gradinita la 3 limbi straine si pian, sacrificandu-I tot timpul de joaca.


Nu ai timp de copilul tau. Iti doresc ca nici el sa nu aiba timp de tine, cand va fi vremea. 

...
Mai completez pe masura ce mai observ specimene in jur.