duminică, 6 februarie 2011

Vai!!! M-am nascut in Romania...

" Frate, ce ghinion sa ne nastem in tara asta de k...t.. Bai nu puteam sa ne nastem si noi in Germania sau in State? Frate mai bine plecam in Congo"

Suna cunoscut?

Saracii de noi, chiar asa... ce soarta cumplita, ce pai scurt au tras ursitoarele cind ne-au descintat...
Pentru ca altfel am fi avut:
- 19.5 % sanse sa fim chinezi (desi maninca mai sanatos decit noi si s-ar putea sa traiasca mai mult... hmm, viata de chinez)
- 17.3 % sanse sa fim indieni (nu-nu, nu ma refer la cei care fac Microsoft, Cisco sau care se urca deja calare pe Europa si SUA cu TATA Motors, ITul din Bangalore si alte companii de ne sparg la nivel mondial)
- 14.3 % sa fim africani (scoatem vreo citeva sute de mii de Afrikaans)
- vreo 17 % sa fim mexicani, chilieni, rusi, albanezi etc... Hmm.. si totusi mexicancele... venezuelencele... parca n-as fi asa suparat pe viata sa fiu de pe acolo... :))
- Restul pina pe la 88 % coreeni, mongolezi, kirghistinezi, cubanezi si ce mai vreti... )
Toti de mai sus cu rezerva ca nu sint nici pe departe asa tristi ca noi... romanasii verzi ca bradul pe-nserat.

Si numai:
- 4.52 % sanse sa fim americani (desi, si din astea mai scadem daca te nimeresti intr-un ghetto de-ala suparat de negri)
- 0.5 % voturi pentru Canada
- cam 5 % sanse sa fim vest-europeni (alde nemti, francezi etc... desi iarasi, in populatia lor sint calculati si emigrantii turci, algerieni... dar in fine, fiecare cu gusturile lui, daca vrei Jawohl cu orice pret, poate vrei sa fii si negru... nu ca m-ar deranja cu ceva)
- sub 0.5 % pentru australieni si kiwioti.


Facind acum calculele, avem rezultatele finale (cu marja de eroare de 3% pe o populatie reprezentativa, hihi ) :
- cam 88 % sa fim cam ca acum (din care numai 5% sa ne nimerim si tot in Europa) sau mult mai prost
- cam 12 % sa fim undeva peste.


Asadar...
"Frate", esti in UE, daca nu-ti convine in Romania, baga mare si gaseste-ti lucru unde vrea muschiul tau... Ca daca esti destept, e si pentru tine. Daca nu, tot pupat buci se cheama si in romaneste si in germana, numai ca acolo folosesti mai multe consoane.

Expozitii la Muzeul de Stiintele Naturii

Expozitia "Fasmidele" - insecte ce iau infatisarea mediului in care se afla (crenguta de copac, frunza etc) in incercarea de a a se ascunde de reprezentantii nivelelor superioare ale lantului trofic (partenerii Metro din China si Thailanda)


fotografie din cadrul expozitiei

Expozitia "Pesteri din Romania" - mai este deschisa doar doua saptamini. Ursul de pestera, pestera artificiala, colectia de lampase vechi de minerit sint numai citeva din atractiile acesteia.

Seara de iarna

Dat fiind ca dimineata am ratat iesirea la o poza-doua, mi-am zis (de ce nu) sa incerc totusi sa vad daca gasesc pe cineva pentru o plimbare pe-nserat.

Il sun pe Alin, ii propun o Gradina Publica... e de acord sa mergem oriunde... "Stai sa mai dau telefoane" zic. Eugen instaleaza un boiler... Bunicu nu raspunde, dau sms... Sorin nu e in Galati... Cornel e pe fir. "Cornele, hai la 4 sa ne intilnim la Gradina Publica, intrarea principala". "Aia de la bac?" face Cornel. Nu percutez din prima clipa ce are bacu' cu Gradina Publica, dar din a doua l-as pupa pe Cornel. " Bravo tata, nu degeaba esti intelept... Cum naiba nu m-am gindit ca trebuie sa fie mult mai misto in Botanica"... " Suna la Gabi" zice Cornel " ca e de serviciu... eu nu stiu daca ajung".

Mai pe scurt, la 3 jumate ma gasesc cu Alin si cu Toto in parcarea de la bac, sunam pe Gabitza si urcam spre muzeu. Pe drum, Alin scoate cenusa din buzunar si incepe sa-si toarne-n cap ca e prima data cind intra, " Spre marea mea rusine, trebuie sa recunosc" . "Prima data??" facem neincrezatori " hai mai Alin, cum naiba" ... Doamna de serviciu ne conduca pina la Gabi in birou... cind aude ca Alin n-a mai fost pina acum, gata... facem turul.

N-as pierde vreo ocazie sa o am pe Gabitza de ghid. Pe linga ca stie fiecare pietricica si pestisor de cind era "uite-asa de mic" , dar are o pasiune in voce si o bogatie de cunostinte de o ascult si de arahnide, aranee si de alte alea de parca ar fi interesul meu major.

Incepem cu acvariul, bineinteles... Alin scoate noul lui gun, 5d Mark II... Hm..Hm... Scuze, m-am inecat... Baga un ISO la 2000 asa, lejer si incepe sa traga rafale. Eu am citit pe DPS de avantajele AI servo, asa ca selectez si dau si eu la peste:







(mi-ar mai fi placut vreo doua, dar din pacate intre timp le-am vazut pe ale lui Alin si ...).

In fine... Urcam spre etajul unu, unde este expozitie de (stai sa citesc pe poza) fasmide. Adica niste insecte care iau forma mediului din care fac parte pentru a se feri de mincaciosi.





Expozitia tine pina pe la inceputul lui aprilie... Din pacate, cea cu subiectul Pesteri din Romania va mai fi deschisa doar doua saptamini, urmind a fi apoi demontata si exponatele inapoiate muzeelor de unde au fost imprumutate.

Intram cu totii cu Alin in pestera artificiala, facem poze peste poze, pe brinci, in picioare :).

Intorsi la birou, vedem ca (surprinzator) inca mai e lumina afara, asa ca iesim sa prindem o bucatica de apus. Nu se poate spune prea usor in cuvinte cit de frumos poti vedea cerul rosiatic- portocaliu de deasupra orasului, din linistea alba a Gradinii Botanice.







Si gata... cu pozatul, deocamdata...
Nu mergem si noi la o bere, un suc? Gabi are intilnire cu Giuliano, care se pregateste sa plece din tara... Aaa, pai cum, mergem si noi. Numai ca pina la 7 mai e vreme, asa ca hai la Gabi sa ne arate unde sta.

Urcam in lift, fara sa realizam ca la cit de grasi sintem ar putea fi vreo problema.
Nu a fost.
Pina la etajul 1.
Cind s-a oprit liftul intre etaje.

Ha-ha, bai ce chestie... Vede Gabi un buton pe care scrie ST, n-o fi oare alarma? Alin il apasa si ... se stinge si lumina si raminem inghesuiti intr-un intuneric bezna.

Vorba bancului : "Da' o fi prins-o negru' pe ma-sa?" Daca scriu acum, e clar ca am scapat de acolo, hihihi :)).
Gabi incearca sa sune la 112-ul lifturilor, telefonul nu prea are semnal, operatoarea nu intelege nimic... Pina la urma ne aude un vecin care, dupa ce e suparat ca " de ce v-ati suit 4 in lift", "ar trebui sa va las acolo" etc, ne scoate totusi.

Liftul ramine trist si intunecat in blocajul lui, ajungem la Gabi (dragut, foarte dragut) bem care un suc, care zmeurata/afinata dupa care hai la Panoramic.

Giuliano e fericit sa ne vada, mai ales pe Alin cu care a fost la U2 in Turcia... si dupa vreo 2 ore de povesti la care s-au alaturat si Razvan, Luci si Miruna cu balonul zburator in tavan, paste, beri (la unii) Cola (la ceilalti adica je) a ramas ca mai e si duminica la mijloc.