joi, 18 august 2016

Cum îți fac unii bine cu forța...

Pe principiul "orice șut în dos e un pas înainte", ajungi să realizezi cum unii îți fac bine, chiar dacă nu au această intenție declarată ca atare. 

Astăzi, despre turismul românesc:
1. pentru ca atunci când ne place undeva, mergem și altădată, din dorința de a evita surprize neplăcute, la mare am fost de 2 ori la acelasi hotel in Mamaia. Prețul rezonabil, sejur cu mic dejun inclus, plaja aproape etc. La al treile sejur, surpriză... prețul mai mare cu aproape 70%. Am înghițit gălușca, nu aveam timp de alte rezervări, în schimb... anul acesta cap compas spre Bulgaria, unde în aceiași bani avem hotel de 4 stele all-inclusive, iar Sunny Beach nu e Mamaia.

2. la Predeal, din aceleași motive, doi ani la rând cazare în același apartament (studio mai bine zis). Anul ăsta, prețul sare de la 200 RON la 350 RON, uite așea - la aceleași condiții. Cu șutul în fund, am gasit cazare în altă parte, unde pare să fie cel puțin la fel de ok, pentru jumătate din suma discutată.

Oamenii sunt pe proprietatea lor, au dreptul să își stabilească ce prețuri vor.... la fel, am și eu dreptul să le urez cele bune și să caut altceva. Pentru ca întotdeauna, dar întotdeauna găsești mai bun și mai ieftin, dacă își faci timp să cauți.