luni, 10 august 2015

Ai de Bookingul meu

Am patit o chestie, s-a dovedit in final a fi o alarma falsa, dar nu mi se pare ok cum s-a intamplat:

Am facut o rezervare pe booking.com, la o pensiune din Paltinis, numita Grandor. Rezervarea are ca si conditie o posibila preautorizare a cardului. Nimic neobisnuit, nu e prima de acest fel si probabil nici ultima.

Astazi primesc un SMS automat (am activata aceasta facilitate de catre banca) prin care sunt instiintat ca de pe cardul meu s-a efectuat o plata catre o firma Efigi Construct.

Acu,. va dati seama ca, neauzind in viata mea de aceasta firma, primul gest  a fost sa dau telefon la banca pentru blocarea tranzactiei.
Apoi, in asteptarea telefonului de confirmare, browse pe internet sa caut respectiva firma. Pe la al 7-lea link, dau si de o adresa web unde vad mentionata printre altele, pensiunea Grandor.

Dau telefon, domnii imi confirma ca lucreaza cu respectivii si sunt foarte mirati ca mi se pare ceva in neregula. Altfel spus, e problema mea ca nu am facut legatura intre o pensiune numita Grandor si o firma numita Efigi Construct, si ca e normal sa nu ma fi anuntat pentru ca, de ce ar face asta?  ei asa au contractul cu booking.com si pana acum nu s-a plans nimeni. Pai nu s-o fi plans, daca nu or fi stiut... :)))

In conditiile in care nu as fi avut acces la internet iar banca ar fi notificat departamentul antifrauda, care mai departe ar fi luat la intrebari respectiva firma... cine ar fi fost vinovat de toate neplacerile cauzate pana s-ar fi clarificat situatia?

In fine, bine ca a fost numai asta... Long live SMS notification, si-a facut treaba.