miercuri, 25 ianuarie 2012

Completări la articolul precedent

Iată că în urma publicării rezultatelor cercetărilor celor de la MIT (Mahmudia Institute of Technology)in ceea ce priveşte originea Pitzi de mall, dl. Bubumaia ridică la fileu mingea pentru dl. Pop: este Pitzi hermafrodită precum Drosophila? Există o teorie şi în ceea ce priveşte specia asemănătoare Pitzi Manelensis?
Dl. Pop Cornel are cuvîntul:

-   Este Pitzi de mall hermafrodită?

Răspunsul este Nu. A fost observată de asemenea entitatea masculină, denumită ştiinţific Cok-lar-1N, varianta celei feminine Pitzi-1N (unum neuronum). S-a constatat de fapt o anumită dependenţă între cele două sexe, în sensul că Pitzi-1N depinde de cashul Cok-lar-1N. În cazul diminuării acestui cash, intervine un fenomen de migraţie către un alt Cok-lar. Este încă neclar cum identifică Pitzi pe Cok-larul cu cash, dar se presupune că este un simţ special, similar cu cel folosit de păsări in a determina nordul magnetic. Acest cash joacă un rol foarte important, asemănător sau chiar identic cu cel al feromonilor. De aceea, cu cît este mai mare, cu atît numărul Pitzi asociate unui singur Cok-lar poate fi mai mare.-         

-  Cum a apărut Pitzi Manelensis?
In ceea ce priveşte Pitzi Manelensis, avem de a face cu o mutaţie genetică rezultată prin expunerea prelungită a Pitzi -1N la unul din cei mai nocivi factori cunoscuti: maneaua.
Ca să vă fac să înţelegeţi mai bine, amintiţi-vă ce urmări groaznice are asupra organismului uman un mediu puternic radioactiv, ca cel de la Cernobîl de exemplu. În cazul de faţă, expunerea la manele a avut ca rezultat degenerarea rapidă a unicului neuron (fapt de asemenea notat, în mod lăudabil, de dl. Bubumaia).
De aceea, Pitzi Manelensis mai este cunoscută şi ca Pitzi -1n (deci cu n mic, nu cu N) cu varianta masculină, bineînţeles, Cok-lar -1n.