marți, 31 decembrie 2013

O noua inventie - Episodul 3

Senatorul Mardare iesi vesel pe usa bufetului. Mincarea fusese excelenta si citeva firimituri ii mai ramasesera inca agatate de gusa. Se uita in treacat in una din oglinzile imense de pe pereti, se scutura indiferent si porni maiestuos pe coridor catre biroul sau. Asistenta sa ar fi trebuit sa fie deja gata cu cafeaua si spera sa termine repede intilnirea cu seful MIT, acest ultracunoscut si totusi nu foarte vazut, Pop Cornel.  Avea chef sa plece mai devreme “prea multa munca extenueaza, nu face bine la sanatate” se gindi, mingiindu-se pe burdihanul sau voluminos.
Intra in birou cu aerul Titanicului spargind valurile, il masura dintr-o privire pe omul subtire cu privirea de gheata ce se ridica in intimpinarea sa si paru sa nu dea importanta zimbetului acestuia care nu era totusi vizibil insotit si de restul fetei.
-          - Cu ce va pot fi de folos, draga domnule Pop? Inteleg ca vreti sa discutam despre o noua descoperire a institutului Dvs? Despre ce e vorba de data asta? Marirea productiei de peste?
       Si rostogoli un sir de gilgiituri zogomotoase care ar fi trebuit sa fie un ris foarte amuzant dupa parerea sa.
Fata lui Pop Cornel ramase imobila. Nu era prima data cind ignoranti aflati in pozitii inalte luau in bataie de joc numele MIT (Mahmudia Institute of Technology)  si cautau posibilitati de reducere a bugetului acestuia. Ba chiar unii dintre ei mergeau atit de departe incit il confundau cu mai putin cunoscutul MIT American (Massachusets Institute), desi nimeni nu ar fi crezut ca o asemenea eroare grosolana ar fi posibila, fie si in mintea unui total necunoscator .
-          - Calatoria in timp, domnule senator, zise scurt si astepta efectul asupra interlocutorului sau.
Acesta il privi cu neincredere. Oare spilcuitul asta il lua peste picior? Pop Cornel ii intinse insa citeva fotografii ce ii infatisau pe Decebal, Mircea cel Batrin, Mihai Viteazu si Cuza.
-         - Va asigur, zise Pop domol, ca sint perfect autentice. Deoarece va admir in mod deosebit (si aici forta un zimbet amabil) m-am gindit sa va dezvalui Dvs aceasta descoperire… Ma gindesc la capitalul electoral ce ar putea fi, fara indoiala asociat Dvs . Tin sa va multumesc in acest fel pentru onoarea de a ne reprezenta in Senat si, in general, pentru activitatea dvs si a colegilor.
Mardare simti ca I se umfla ochii in cap. O, da!!! Sa fie cel care anunta lumii o asemenea veste… Dar stai! Un rinjet I se lati peste fata
-          - Draga domnule Pop Cornel… de ce nu imi lasati mie dispozitivul sa il prezint comisiei stiintifice, si sa ne vedem de exemplu miine la aceeasi ora?
-          - Excelent domunle senator, accepta Pop Cornel. Iata si un al doilea dispozitiv ce poate fi testat. Asa se seteaza momentul in timp in care doriti sa va intoarceti  - ginditi-va numai, cum ar fi sa apareti in poza cu Vlad Tepes?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu