luni, 22 august 2011

MIT si BOR

Tinind cont de numarul imens de biserici ridicate dupa 1990 (peste 4000, multe dintre ele pe foste spatii verzi) precum si de bugetul enorm alocat de guvernele postdecembriste in acest scop, purtatorul de cuvint al prestigiosului MIT (Mahmudia Institute of Technology) , binecunoscutul Pop Cornel aka Floricele a facut publica ingrijorarea amintitei institutii.

Deoarece, asa cum am fost obisnuiti, pentru fiecare problema MIT are si o solutie, d. Pop Cornel raspunde intr-un interviu publicat in Mahmudia Today si preluat de catre FotografDeDuminica.

Este vorba de sute de hectare de spatiu verde si de sute de milioane de euro alocati de la buget”, specifica d. Pop Cornel.

Dumnealui prezinta o idee revolutionara pentru construirea noilor biserici si anume etajarea acestora.

Institutul nostru a facut un calcul economic si considera ca solutia cea mai buna pe viitor este construirea de biserici etajate. De exemplu, in loc de 10 biserici ce ar ocupa minim 1000 mp fiecare, deci in total 10.000 mp, se pot construi in sistem etajat, 10 biserici una peste alta. Amprenta la sol ar fi aceeasi cu a unei singure cladiri. De asemenea, si costurile de ridicare ar fi semnificativ reduse.”

Intrebat cum ar preintimpina aceasta solutie dorinta oamenilor de a avea biserica foarte aproape, eventual la parterul blocului in care locuiesc, d. Pop Cornel adauga:
Sa nu uitam de recomandarea de a face zilnic minimum 30 de minute de miscare. As sugera chiar ca multi-biserica sa nu aiba lift”.

In urma publicarii acestui interviu, BOR prin persoana prea fericitului si-a exprimat indignarea pentru, citam “ batjocorirea sarmanilor oameni al caror sprijin a ramas numai bucuria de a-si da ultimii bani bisericii”.

D. Pop Cornel a replicat sec: “I’m BORed”.
Prea-sfintia sa a declarat ca accepta scuzele.