luni, 7 martie 2011

Concert pe TVR3

Ca sa trec pe partea cealalta fata de postul anterior...
Trebaluiam pe la bucatarie cind aud de la TV unul din valsurile lui Strauss. Ma duc sa arunc un ochi, ma gindesc ca o fi o reclama ceva... Nu, o sala de concert, orchestra... TVR Cluj. Aha, ok.
Nu ascund ca imi place muzica clasica, am un CD cu selectii pe care il ascult destul de des, in mare chiar recunosc si autorii :) Asa ca stau in picioare, bat tactul cu mina dreapta, sint incintat.
Deodata, dirijorul face un semn, toti din orchestra isi trintesc cite un fular grena in jurul gitului si cinta mai departe. Putin mai incolo, un violonist scoate un fular albastru, se ridica si il invirte in jurul capului in aplauzele spectatorilor. Muzica are unele accente mai vesele fata de original.
Dirijorul scoate o minge, o rostogoleste apoi dirijeaza cu un fluier. Clarinetistii fac valuri in ultimul rind. Apoi fac violonistii. Totul, fara nici o eroare de interpretare. La un prim-plan se vede inscriptia CLUJ pe fulare :). Cu niste figuri foarte serioase, cei de la tuba isi arunca instrumentele in aer, iar violoncelistii si le rasucesc.
Una peste alta, cea mai nastrusnica interpretare a valsurilor lui Johann Strauss.
"Vinovatii"? Orchestra de tineret Notes&Ties din Cluj, dirijor Vlad Agachi.
Mi-au curatat sufletul, macar pentru o zi...

"Si ce mai faci?" "Bine... Ma spal pe creier..."

Da... Cam asta fac daca din greseala deschid cam orice canal romanesc. Mai putin TVRurile.
Acum vreo 2 zile baleiam canalele si am trecut pe rind prin PROstTV, Antena, Prima, KanalD..
Pe toate IN ACELASI TIMP erau Irinel si/sau Monica, ba in direct ba inregistrare.
Habar n-am ce naiba vor, ce ii maninca, stiu doar ca au oaresce de impartit... N-am nimic cu ei, nu ma intereseaza, treaba lor...
Nene dar ce vulturi hamesitii astia, au dat de un subiect si gata, au ce vorbi macar o saptamina. Ma intreb cine naibii se uita. Retoric, normal... Banuiesc ca mai toti in afar'de mine si inca vreo 2.
Ce pretentii sa mai ai... Am ajuns, pacatele mele, la vorba lui Brucan: "Stupid people".
Sint ca niste gaini carora le bagi in gusa, le imbirligi undele alfa (sau beta, la naiba, care or fi alea de le netezeste TVul) si ii trimiti la vot.
Dupa care ii adormi din nou. De fapt, nici nu ii trezesti.
Shhhht.... Linisteee...