vineri, 24 august 2012

Aceasta minune de neinteles...

Sosind de dimineata la serviciu, Janosz il gasi pe Pop Cornel sezind picior peste picior in fotoliu si fixind ginditor un punct nedefinit in spatiu. Dadu sa treaca mai departe spre biroul lui, neindraznind sa il deranjeze, cind remarca lui Pop il opri locului:
 
- Stii Janosz, nu incetez sa fiu fascinat de aceasta minune...
- ...Minune sefu?...
- Gindeste-te... Miliarde de neuroni interconectati, strabatuti de flux informational, interpretind, anticipind, coordonind actiuni intr-un mod pe care abia incepem sa le intelegem... Cu o putere de calcul colosala, luind decizii inainte ca macar planul constient sa realizeze premisele. Cu rezerve nebanuite de energie ce sint stimulate la nevoie pentru a-ti salva viata de exemplu...
- Da sefu', intr-adevar, creierul este o minune extraordinara, zise Janosz bucuros, derulind orele de Discovery Science petrecute in fata televizorului.
- Ce treaba are creierul cu minunea? intreba Pop Cornel nedumerit. Este intr-adevar o masinarie extraordinara, dar perfect cognoscibila, daca nu pentru noi astazi, cu siguranta pentru savantii de miine. Nu, nu la creier ma refeream ca ma fascineaza.
- Dar... la ce atunci? Janosz era complet in ceata.
 
Pop Cornel cazu inapoi in reverie:
- Nu pot sa ma opresc din uimirea provocata de faptul ca, posesori ai unui asemenea instrument remarcabil, perfect adaptat pentru a face fata oricarei provocari, dezvoltat in atitea confruntari cu mediul, totusi milioane de romani ne-au adus in situatia penibila de a avea de ales intre un Ponta si un Basescu...

Un comentariu: