sâmbătă, 22 iulie 2017

BIRD NEST Mahmudia Institute of Technology (MIT) - prima parte și totuși o continuare

Au trecut 4 ani de la ultimele aventuri ale prietenilor noștri, Pop Cornel și Janosz Vattacukor. Așa cum vă amintiți, i-am lăsat în Mexic, față în față cu Chupacabra. Sarcina lor, singurul lor țel de atunci încoace, a fost căutarea unei arme cu care să îl contracareze pe acesta și tot ce semnifica el: Prostia umană și efectele ei asupra societății prin procesul de votare .

Și iată că, efortul lor a dat, se pare, roadele așteptate. În fața lor, clipocind palid, se află cea mai de preț invenție realizată vreodată de bravii angajați ai MIT.

Sediul MIT, Mahmudia. O seară blândă de toamnă, de început de octombrie 2016.

Într-un colț, retras, noul membru al familiei de la MIT, un motan birmanez pe numele său Bob, este întruchiparea lenei absolute. 

Din când în când, distrat, Janosz apasă butonul pointerului său laser luat cu 5 lei din Mamaia, momente în care Bob iese brusc din apatie și sare ca nebunul după luminița roșiatică.

- Încetează, pentru Dumnezeu! Nu pot să mă concentrez cu idiotul ăsta sărindu-mi printre picioare! își ieși Pop Cornel din fire. Serios, ce ți-a trebuit să ne pricopsești cu ghemul ăsta de purici?

- N-are purici, șefu, știți că îl duc regulat la veterinar, se apără Janosz. Am citit pe undeva că pisicile au un rol important în eliminarea stress-ului și știți cât avem nevoie de așa ceva, mai ales de când….

Privirea scurtă a superiorului său îi reteză pledoaria, dar Pop Cornel era perfect conștient de importanța celui mai recent echipament al lor. LEDurile galbene, neutre, indicau că aparatul era în modul mentenanță. Încă 3 săptămâni și puteau începe testele preliminare. Întâi cu un singur individ, apoi…

Întunecat, Pop Cornel apăsă butonul de start autodiagnoză. Ecranul de boot derulă rapid apoi se afișă

BIRD NEST – Loaded successfully.

…..

Dar ce se ascundea de fapt în spatele acestei abrevieri? Ce era acest conglomerat de fire, LEDuri, monitoare și tot software-ul din spatele lor? Și, cel mai important, cum avea să lupte împotriva Chupacabra?
BIRD NEST este prescurtarea de la Bipolar Intelligence Reduction or Development by NEuronal STimulation.
Este vorba de creșterea inteligenței unei populații prin stimularea celulelor creierului, intensificând de căteva ori activitatea acestora. Era de așteptat o dublare a IQului pentru o perioadă de maxim căteva ore, cât ar fi rezistat bateriile la consumul uriaș de energie. Scopul este declanșarea acestuia la 7 dimineața în ziua votului pentru parlamentare, astfel încât IQul alegătorului traditional de PSD să crească brusc și astfel să evite votarea acestui partid.

Erau și câteva probleme pe care specialiștii noștri nu reușiseră să le preîntâmpine.

Prima și cea mai importantă era energia necesară. Aceasta era atât de mare, încăt bateriile special construite o acumulau in circa 4 ani pentru a asigura o eliberare a acesteia în numai câteva ore. Deci era o singură declanșare posibilă, o singură șansă în ziua decisive.

A doua problemă era legată de însuși modul de funcționare, și anume modul de compensare. Altfel spus, pentru a mări inteligența să zicem, înspre Nord Vest cum ar trebui orientată din Mahmudia pentru a acoperi teritoriul românesc, în același timp o va micșora în partea opusă. De aici și termenul de Bipolar din nume. Din fericire, cea mai însemnată  parte urma să se piardă deasupra mării și doar o componentă îi îi afecteze pe vecinii bulgari.

Desigur, următorul pas era testarea.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu