joi, 19 aprilie 2012

Pop Cornel si circumvolutiunile

De dimineaţă, Pop Cornel se trezi cu o îngrozitoare durere de cap. Luă un Nurofen (nici nu ştia că are aşa ceva în casă, el nu suferea de nimic) , îşi aruncă apă rece pe faţă şi se privi in oglindă. Dumnezeule, ce ochi tulburi… Dacă nu ar fi fost abstinent convins, s-ar fi bănuit singur că a întrecut măsura cu băutura.
În fine… Trebuia să ajungă neapărat la Institut, azi era ziua în care testau laserul de mare putere, inventie a specialiştilor de la Mahmudia.
……
Janosz Vattacukor verifica ultimele detalii ale noii structuri nanometrice puse la punct de institut.
Privind în treacăt către intrare, înlemni. Şeful său, iubitul Pop Cornel, sta rezemat de cadrul uşii, galben ca lămîia.  Nu îl mai văzuse aşa de cînd bănuise că s-a întilnit cu cei doi extratereştri deghizaţi în poliţisti.
-          Cum merge cu testarea laserului? murmură abia auzit Pop Cornel
Uluit, Janosz bîigui:
-          Care laser, şefu’? Asta a fost acum 3 ani… Nu ştiţi că l-am folosit la alinierea fascicolului de la LHC?
-           O Doamne… Ce mi se întîmplă oare… Nu m-am simţit niciodată aşa… Simt că mi se întunecă creierii… Vocea lui Pop Cornel se auzea din ce în ce mai pierdut. Înainte de a aluneca în inconştient, mai apucă să îl audă pe Janosz strigînd disperat să cheme cineva ambulanţa…
……
Simţi că îşi revine. Deşi foarte slăbit, constată că cel puţin durerea de cap îi dispăruse. Roti cu greutate privirea şi zări doctorul ce îşi tampona broboanele de transpiraţie.
-          A fost cît pe ce să vă pierdem, exclamă acesta uşurat.
-          Ce…s-a..întimplat? articulă cu greu Pop Cornel.
-          Aţi avut un caz foarte grav de nivelare a circumvoluţiunilor. Creierul a fost puternic afectat, dar din fericire nu iremediabil
-          Dar… cum? Cum s-a..putut..întîmpla?
Doctorul nu răspunde pe loc, ci îşi căută încurcat cuvintele
-          Se pare că aţi suferit o influenţă externă. Un atac paranormal menit să vă distrugă inteligenţa. Nu aveţi nici o bănuială ce ar putea fi? A trebuit să vă ţinem 24 de ore încontinuu cu Discovery Science pe TV ca să vă recuperăm.
Pop Cornel, care se ridicase treptat într-un cot, se prăbuşi înapoi pe perna. Pentru el era clar. Mai rămînea să îl lămurească şi pe bietul doctor.
-          Ieri am ajuns tirziu acasa… Am dat drumul la televizor, din greşeală pe ProTV. Erau ştirile, dar am adormit atît de repede că nu am mai apucat să schimb canalul. Cred că am primit în somn toată doza de o oră…
-          În acest caz,suspină doctorul, sînteţi cu adevărat norocos… Restul de cîteva milioane nu au putut fi salvaţi…

5 comentarii:

 1. Iar te-au suparat astia cu stirile?!... Mama lor de tonti! Daca ma uit la stirile de la tvr1 mai am vreo sansa? :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. M-au suparat rau de tot! Ni se sting marii artisti in anonimat, iar ei nu stiu decit de scandaluri de 2 lei.
   Cu TVR -urile mai avem o sansa :) Chiar mi se pare ca se fac pe acolo ceva eforturi sa se pastreze la alt nivel decit... astilalti

   Ștergere
 2. ... mi-e dificil s-o apuc de undeva.
  Poate-ar fi mai bine să încep cu o confesiune: dacă n-ar fi trecut mai bine de un deceniu de când obișnuiam să-mi ridic salariul din Buftea, poate că sedimentele de fost protevist s-ar fi excitat, lezate în felia specifică de patriotism media. Ca să pun repede lucrurile la punct, n-a fost cazul. Stai să-ți mai zic! Nici măcar trecerea timpului nu justifică inerția. Acu, că ai adus vorba, încep să mă-ntreb: chiar așa! De ce naiba nu mă mai uit eu pe ProTv decât la Busu?! O fi pentru că toate emisiunile lor de „succes” copiază șabloane de prin alte zări? Ori pentru că toate știrile sportive încep, continuă și se sfârșesc cu Becali ori Steaua? Ori pentru că mizeria aia de televiziune (ca să fim corecți, nici alții nu-s mai breji) mă ia de idiot și încearcă să mestece ei informația în locul meu, anticipând că voi pune botul și-o voi înghiți cum mi-o servesc ei?!
  Faină rău povestea ta, Cătă.
  M-au trecut fiori de grijă că l-am pierdut pe inegalabilul, carismaticul și atât de apreciatul Pop Cornel. Deja îmi imaginam bocitoarele pe lângă catafalcul lui intonând binecunoscuta melopee „pe noi cui ne-ai lăsat?!”. Slavă Domnului că a avut noroc. Cât despre milioanele de care ziceai, ia mai dă-i în... scuzați! Eu propun doar să fixăm un barem minim la IQ și cei din categoria ProTv să nu mai aibă dreptul să voteze.
  Să mor io dacă chestia asta nu ne-ar scoate din hazna.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu sint mai breji nici unii, in afara de cei de la TVR, cum spunea si Danut... Mi s-a pus pata pe ProTV ca nici n-au mestecat pasca si au si trecut la porcariile lor...
   Cit despre Pop Cornel, vai de mine... E bine sanatos. A fost cu Janosz in America de Sud sa descopere adevarul despre sfirsitul lumii!!

   Ștergere
 3. Uuuf!
  Doamne'ajută! Bine c-a scăpat!
  Poate știe el mai multe despre subiectul „cutremur catastrofal” decât venerabilul, stimabilul domn Traha... pardon, Mărmureanu care, de o bună bucată de vreme, tot încearcă să ne explice de ce ne trebuie tuturor câte-un copârșeu pe măsură. De cap să-i fie!!

  RăspundețiȘtergere