duminică, 28 mai 2017

Recomandare film

Tin sa spun ca sunt un admirator al filmelor rusesti. Nu iubesc Rusia si politica ei, dar asta are prea putina legatura cu cultura rusa. Parerea mea este ca stilul de a face filme este mult mai sensibil decat in cinematografia occidentala, chiar si atunci cand subiectele sunt propagandistice. Daca dai la o parte izul politic, ramane o fundamentala componenta umana (Balada unui soldat, al 41-lea etc)

In primul rand, o recomandare de site, http://sovietmoviesonline.com unde am putut recunoaste multe din filmele vazute pe la televiziunea moldoveneasca pana in 90. 
De site am dat in comentariile la unul din articolele lui Cetin. Filmul propus este recomandat chiar de Cetin si se numeste Kukushka (One cuckoo). Se gaseste pe site-ul de mai sus cu subtitrarea in engleza. Pe scurt, un soldat finlandez si unul rus, fiecare ajuns un condamnat in propria-i armata, ajung in grija unei femei lapone. Niciunul nu stie si nu intelege limba celuilalt si cumva, trebuie sa se descurce impreuna. 

Filmul, desi are tag de comedie, nu este asa ceva. Este o privire asupra unor oameni obisnuiti prinsi in valtoarea unor evenimente neobisnuite.

Dat fiind ca am o luna de stat cu piciorul in ghips, probabil vin in curand si cu alte titluri. Ma bate gandul sa revad Mana cu diamante, una din cele mai bune comedii pe care le stiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu