miercuri, 13 iunie 2012

Sfirsitul lumii - ultimul episod: Adevarul

Uscativul introduce memory stickul in laptopul folosit pentru prezentari, apoi se rezema de spatarul scaunului si isi aprinse trabucul.
Primele imagini incepura sa curga pe ecran. Trei tineri cu zimbete imbecile clefaiau niste sandwiches pe fundalul siglei McDonalds. Twy se intoarse nedumerit spre Jack:
-What the f... is this shit?
- Reclame sefu, ridica Jack din umeri... Stiti ca stam prost cu bugetul... N-avem incotro, trebuie sa fim commercials.
Twy ofta.
Situatia asta din CIA era mai dezastruoasa ca niciodata. Bunaoara, un asasin primea de la magazie numai doua gloante, iar daca ajungea sa il foloseasca si pe al doilea, i se oprea din salariu. Cutitele erau numai din cele chinezesti, cum sa iei cuiva beregata cu o tocitura? Plus ca daca i se rupea lama, trebuia sa faci justificare in scris si sa aduci alta de acasa. De fapt, trebuia sa aduci doua... Criza ca asta, clar nu mai fusese.
Exact aici intervenea planul lui. Sa convinga guvernul asta de hirtogari ca trebuie sa bage bani ca lumea, altfel, well... Goodbye supremacy. Asadar trebuia creata psihoza cu sfirsitul lumii, indusa panica, poate-poate iesea de un razboi pentru resurse sau macar niste omoruri decente. Ehei... Ce vremuri erau odata, cind il rezolvasera pe Dudaev cu o racheta teleghidata. Acum, costul rachetei aleia ar acoperi cheltuielile pe 3 ani.
-          Putem sa sarim peste ele, man? Cine ne vede daca ne uitam sau nu?
Jack facu un semn cu capul in spate. Cei trei tineri cu priviri imbecile clefaiau pe scaunele din spate, asigurindu-se ca reclamele curg conform costurilor suportate de client.
Din fericire, transmisia de date incepu si, pe masura ce Jack dadea monoton explicatiile, Twy se incorda in scaun.
-      ADNul recoltat de beespy arata ca e vorba de Janosz Vattacukor, ceea ce inseamna ca cel de linga el este nimeni altul decit...
-          Pop Cornel, completa Twy ginditor. Deci MIT este pe urmele dovezilor lasate de Gukumatz. Daca descopera adevarul, planul nostru poate esua. Nu trebuie sa lasam sa se intimple asta. Toti agentii disponibili sa ia cite o bicicleta de la magazie si sa ii intercepteze.
-          Biciclete boss? E vorba de Sierra Madre...
-          Correct man... Sa ia mountain bikes atunci. 
  ----------------------------------
Janosz si Pop se apropiara de intrarea in grota. De citeva zile, remarcasera citiva men in black pe bikes ce se furisau pe urmele lor dar ramasesesra cu totii in pana de cauciuc si dat fiind ca nu aveau rezerve, ii pierdusera pe traseu.
Desenul de pe documentul lui Pop se potrivea perfect cu traseul. Se afundara pina cind ajunsera la punctul indicat cu un X grosolan.
-          Aici trebuie sa fie dovada de la Gukumatz, sopti Pop. Sapa!
In mai putin de citeva minute, ladita de cupru se ivi privirilor lor, iar o lovitura scurta desfacu incuietoarea primitiva. Tablita metalica dinauntru avea gravate clar, dupa atita vreme, mesajul peste veacuri al lui Gukumatz:
-          Omenirea va intra in umbra. Chupacabra va domni si, daca nu va fi invins, nu va mai fi intoarcere. Ascultati sunetele grotei si veti intelege...
Cei doi se concentarra, dar nu auzira nimic deosebit. Apoi, paru ca un vuiet usor se lega in ceva ce parea o voce umana. Incet, pe masura ce pricepeau cuvintele, parul li se zbirli:
„Ancorat în realitate şi raportat la sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludeaza meandrele concretului. Un prostănac poate fi de fapt un om inteligent care calcă în străchini, ai inteles mai draga animalule?”
Cei doi se privira ingroziti si strigara intr-un glas: CHUPACABRA!!!!!!!!
-----------------------------------
In acest timp, Jack isi turna o ceasca de cafea black, asa cum ii placea lui. In timp ce sorbea prima inghititura, se gindi ca mesajul ajunsese la destinatie. De la atentionarea lui Pop Cornel in legatura cu documentul din Murmansk, pina la aflarea adevarului in ceea ce priveste sfirsitul lumii. Acum, viitorul era in miinile lor. Vor reusi sa faca ceva pentru a scapa lumea de Chupacabra si de acolitii lui, sau prostia umana va domina pentru totdeauna alegerile viitoare?
Numai timpul ce va veni va putea da raspunsul…
Termina cafeaua, se ridica si semna bonul de cumparare pentru 20 de camere chinezesti pentru mountain bikes.


2 comentarii:

 1. Frățioare, mi-ai luminat ziua cu un zâmbet larg. Al treilea pe ziua de azi.
  Primul pentru că e vineri, al doilea pentru că de-aia iar ăsta, bine conturat până spre urechi, pentru că tare mi-a plăcut episodul ăsta. Și gata? Nu mai ai? Măcar ceva despre sfârșitul lumii lui Năstase și spasmul justițiar al CSM. Ori despre insomniile Bunicuței (Chupaccabra) pe care nu-l fură somnnul decât după ce numără și renumără victimele mineriadelor. Nu c-ar avea el vreo legătură.
  Eh, mă rog, alte chestii...
  Gata. Aștept cartea de la tine, cu autograf. Fă-ți timp de-o scrie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. A venit cam tirziu Nastase, altfel ii faceam si lui acolo, un loc :)) Dar cine stie daca nu a incercat faza asta in urma unui mesaj discret de la MIT? Hmmm...

   Ștergere