miercuri, 22 iunie 2011

Petitia online si spiritul civic

Hmm… Petitie online… Salvati Rosia Montana… Bai nene, pai normal, unde ne e spiritul civic? Semnez, ma trec cu nume si prenume, mai sint citeva sute inaintea mea… Bravo, Bravo!

Ha… Inca o petitie online… Ce e asta? Votati impotriva crearii tinutului secuiesc. Bineinteles ca votam, pai daca nu noi care avem spirit civic, apai cine?

A… inca una… Salvati Delta… Da’ ia stai, de fapt ce valoare au petitiile astea? Chiar daca sint semnate de un million, atirna ceva? Mda… O semnez si pe asta totusi.

Desi, daca stai si te gindesti, toate pleaca de la minariile facute de cei alesi democratic in functii. Adica, un nebun arunca o piatra un balta si zece intelepti nu o pot scoate.
Mama lor si cu cine i-a ales… pai normal, daca toti astia care iau o galeata portocalie sau rosie si un kil de cartofi i-au votat…

Cum? Dar de ce noi ailalti 70% am stat acasa? Da’ce-I problema ta? Eu am avut treaba, da? Ce, eu am timp sa imi plimb fizicul in weekend pe la votari?? Eu sint intelectual, lucrez la calculator… Votez petitii online!!

Mda… Inca una… Salvati ursul dobrogean… O bifez si pe asta…
Ce bine ma simt ca am spirit civic… Nu ca ailalti…

2 comentarii:

 1. Pe undeva ma simt lezat de zisele tale, dat fiind ca eu sunt unul care voteaza petitii de-astea, atunci cind cred in cauza respectiva.

  Stii care e una din bolile poporului astuia? Ca e un popor mut, ii lasa pe politicieni sa faca ce vor, in timp ce omul de rind se "descurca".

  Trebuie scapat de boala asta, iar unul dintre metodele de tratament (de antrenament, na!) e luatul de atitudine de fiecare data cind e nevoie.
  Si asta indiferent de mediul in care apare ocazia cu pricina (pe strada, pe forumuri virtuale, prin petitii fizice sau online, etc).

  Pe lista noastra de discutii am tot incercat sa va antrenez si pe voi in sensul asta, dar am jenanta senzatie ca sunt o voce in desert.

  RăspundețiȘtergere
 2. Si eu votez atunci cind cred in mesajul lor, dar din pacate sint risipa de energie. Nu ii pasa nimanui de ele si nu au absolut nici o valoare. Nu se va schimba nimic stind in fotoliu.
  Nu ai de ce sa te simti lezat bunicule, mai bine nu as fi scris deloc decit sa ma gindesc la asta. Ceea ce vreau eu sa transmit este exact ce spui si tu... ca trebuie luat atitudine. Numai ca, in stilul lui Cornel. Adu-ti aminte discutiile de pe gasca_mea dinainte de votare, citi au spus ca nu se misca pentru ca oricum nu are rost.

  RăspundețiȘtergere