luni, 7 martie 2011

Concert pe TVR3

Ca sa trec pe partea cealalta fata de postul anterior...
Trebaluiam pe la bucatarie cind aud de la TV unul din valsurile lui Strauss. Ma duc sa arunc un ochi, ma gindesc ca o fi o reclama ceva... Nu, o sala de concert, orchestra... TVR Cluj. Aha, ok.
Nu ascund ca imi place muzica clasica, am un CD cu selectii pe care il ascult destul de des, in mare chiar recunosc si autorii :) Asa ca stau in picioare, bat tactul cu mina dreapta, sint incintat.
Deodata, dirijorul face un semn, toti din orchestra isi trintesc cite un fular grena in jurul gitului si cinta mai departe. Putin mai incolo, un violonist scoate un fular albastru, se ridica si il invirte in jurul capului in aplauzele spectatorilor. Muzica are unele accente mai vesele fata de original.
Dirijorul scoate o minge, o rostogoleste apoi dirijeaza cu un fluier. Clarinetistii fac valuri in ultimul rind. Apoi fac violonistii. Totul, fara nici o eroare de interpretare. La un prim-plan se vede inscriptia CLUJ pe fulare :). Cu niste figuri foarte serioase, cei de la tuba isi arunca instrumentele in aer, iar violoncelistii si le rasucesc.
Una peste alta, cea mai nastrusnica interpretare a valsurilor lui Johann Strauss.
"Vinovatii"? Orchestra de tineret Notes&Ties din Cluj, dirijor Vlad Agachi.
Mi-au curatat sufletul, macar pentru o zi...

2 comentarii:

  1. Trebuie sa-ti zic o faza: am fost ieri sa spal masina, am lasat-o pe mana "coloratului" care spala masini acolo si am intrat sa astept in sala aia a lor. La un moment dat, se deschide usa si se auzea minunatie de Dans Ungar a lui Brahms de la CD-ul din masina mea si "coloratu'" canta, dirija si-mi lustruia masina pe muzica clasica intr-o veselie totala...de pus pe youtube.
    Ghici de unde am CD-ul?! :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Or mai fi si de-astia...poate are un cromozom pus aiurea :)

    RăspundețiȘtergere