duminică, 16 octombrie 2011

M-am apucat de păscut

Aşa-i dacă te apuci să îţi faci analize, trebuie să te aştepţi să îţi iasă şi mai puţin bine.
Carevasazică, am colesterolul peste limita maximă. Fără mare îngrijorare, dar în semn de respect pentru organismul ce binevoieşte a mă mişca de colo-colo, m-am hotărît să iau măsurile necesare, ceea ce în acest caz se traduce printr-un oarecare regim.

Citesc prin urmare pe net să văd cam ce presupune asta.
După primele rînduri, sînt distrus. Cele trei repere ale existenţei mele: cafeaua, Pepsi şi îngheţata, sint pe lista neagră. Din nefericire, pe lista albă figurează fasolea verde şi mazărea, nenorocirile mele din copilărie.
Îmi mai revin cînd văd tot aici bananele, roşiile, pieptul de pui, cacao (ura!!) cireşele, căpşunile.
Dar cică elementul forte e reprezentat de fibrele solubile, cu reprezentantul lor ovăzul.
Expresia “măninci calule ovăz” capătă valenţe noi, mai bine zis calul devine substantiv propriu cu numele meu pe el.

Aşa că am trecut pe la Real, am aprovizionat banane, mere, cereale pentru fiică-mea, peşte file, bineînţeles ovăz… numai delicatese.

Sincer, nu pot înţelege de ce ne-am mai dat jos din copac.
Numai probleme am avut de atunci…

Mai vedem. Dacă nu învăţ să behăi pînă atunci…

6 comentarii:

  1. Îmi stătea pe limbă un „Bun venit în club”!
    Mi-l reprim fără efort, să nu cumva să crezi că mă-ncearcă vreo bucurie. N-am nici o treabă cu capra ta, îți dai seama.
    Azi, după ce mi-am extras fizicul din scutece pe la 12 fără 10, am decretat că am poftă de-un grătar. Mobilizez familia (pe Maia, restul se mobilizaseră în altă parte) sun la proprietarii de curte, neamuri apropiate și lansez propunerea: ce părere aveți de niște ciotoaie de pui pe grătar? Lumea a zis că pot să mănânc ce vreau eu, ei vor ceafă, mici și cârnăciori d-ăia subțiri.
    De ce-ți zic toate astea?
    Numai ca să înțelegi că mănânc atâta pui încât visez noaptea ouă de găină și deja sunt prieten bun cu niște orătănii care cotcodăcesc printre blocuri (nu glumesc, e un tip care vorbește singur la telefon și care crește găini și cocoși pitici sub balcon). Pe de altă parte, am aflat că și poziția bipedă ne dăunează. De-aia ne constipăm. Am fi fost mai aproape de pajiște...

    RăspundețiȘtergere
  2. mai,dar berea pe ce lista e?
    pe cea alba sau pe cea neagra?

    RăspundețiȘtergere
  3. Berea alba pe lista alba, berea neagra pe lista alba :))
    Cit despre gratare...Parca imi vine in minte un desen animat cu un Tom flamind care vedea numai cirnati umblatori :)) Imi cam lasa asa gura apa, dar ma gindesc ca din an in Paste, daca n-oi mai putea de pofta, nu o fi mare nenorocire sa ma dedulcesc. Mai ales ca am un prieten care face niste suncute intr-un anume fel, de te lingi pe degete.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ti-am zis ca ma duc la yoga, nu?! Ti-am zis! Deci, cica asta nu e de ajuns pentru o viata sanatoasa si ar trebui sa renunt la: aripioare cu cartofi prajiti si maioneza si o salata mare de rosii cu branza danish si ceapa, la ciorbele si borsurile atat de dragi mie si cam la tot ce e bun-bun. In schimb, mult nutret. Refuz sa ma conformez acestor oameni rai si sa fiu, la sfarsit, un mort sanatos. Vreau sa stiu exact cauza decesului :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Aha, amu' ai facut-o si pe-asta...
    De prin 2005-2006, nu retin exact, analizele imi ies constant la aceleasi valori, si anume prost. No, ce sa zic, mai mult de 2 luni nu am reusit sa tin regim (evident, nu ma mandresc cu asta), iar pentru ca valorile reveneau apoi mai aproape de normal - slabeam stransoarea. Un lucru e cert: de-atunci nu mai fac analize la inceput de an! "Porcariile" consumate de Craciun si Anul Nou dau un tablou cam mohorat dupa vizita la laborator...

    RăspundețiȘtergere
  6. A, cred ca ar fi catastrofa dupa Sarbatori :)) Dar eu mi le-am facut in august. Deci cind ar fi trebuit sa fiu indopat de salate, verdeturi in general... Oricum, totul e un compromis intre ce sacrificii esti dispus sa faci si cit de sanatos esti dispus sa fii :)) De exemplu, la cafea nu renunt :)

    RăspundețiȘtergere