joi, 11 august 2011

Antenutza

1. Reporterul e meduzat de multimea cantitativa a celor ce stau cu laptopul pe plaja. Se apropie de o fatuca foarte preocupata si incruntata, parind a face si desface noduri piaristice pe la vreo companie. "Ce faceti?" intreaba candid reporterul. " A, stau pe Facebook, vorbesc cu prietenii" raspunde fatuca. De unde rezulta ca multimea celor asemeni ei nu este si calitativa. Sa vii la plaja in concediu ca sa stai cu laptopul in brate pe motiv de facebook... Situatia e salvata de un norvegian care, saracul, chiar isi mai rezolva online din probleme si e foarte incintat de internetul free. La el acolo, in civilizatie, ar fi costat 20 de euroi!
2. Se prefigureaza o noua criza mondiala. Basescu afirma, la fel ca in 2008, ca noi nu vom fi afectati. Sint sigur ca, la fel ca in 2008, va avea dreptate. Probabil ca noi vom fi chiar cei ce ii vom ajuta pe alde SUA, Anglia, Italia sa iasa din cacao.
3. Dupa mai multe ture prin tara de-a lungul timpului, am realizat un mare adevar istoric: Pentru a impiedica navalitorii sa ajunga in capitalele voievodatelor, nicidecum nu se recurgea la otravitul fintinilor si arsul holdelor. Aceasta este o mare minciuna si trebuie corectata imediat! Domnitorii romani aveau o metoda mult mai perversa: nu montau deloc indicatoare, sau daca le puneau indicau in directia gresita. Deci, veneau turcii in Moldova si cautau drumul de Suceava. Nema drum, nema indicator. Cind ajungeau la Vaslui, la intrare scria Iasi. Cind sa mearga pe european si sa intersecteze o ulita comunala, iaca aveau Cedeaza trecerea (dar fara indicator, eu ce va spun aici???) si intrau in coliziune cu tatarii ce veneau cu prioritate de dreapta. Cind, in sfirsit, a aparut GPSul, acesta cu vocea Fatimei i-a bagat de-a dreptul pe contrasens. Cei care au scapat cu viata au preferat sa cucereasca Ungaria si sa o faca pasalic. Vezi daca dumnealor in tara vecina tin coada sus si au indicatoare si autostrazi?

4 comentarii:

 1. Mi-au placut viziunile tale despre mentinerea suveranitatii (suzeranitatii, mai tarziu, parca ashe se spunea la ora de istorie) tarishoarelor romane, super.:)
  Despre aia cu facebook-ul pe plaja, vai de capul lor! Cand am trecut cu ferry spre Thassos, era un sarb pe vas care poza profesionist, mandra lui care tinea aparatul in mana, pomenea ceva de facebook... cred ca imediat ce a debarcat asta a fost prima lor grija, sa-si puna mutrele pe FB. Cazarea nu era o problema asa presanta, dar, daca internet nu e, atunci nimic nu e!...:)

  RăspundețiȘtergere
 2. Apropo de facebook, ce zici de asta:

  http://www.pidjin.net/2010/05/26/like-guns/?tag=guns

  RăspundețiȘtergere
 3. Meduzata?! In ce DEX se gaseste? :)))))))))))))
  Cat de distrus sa fii sa-ti iei laptopul pe plaja?! S-a inventat netu' pe mobil! D-OH! Domnu' ala dragut a inventat Smart phone-ul de asemenea...bine, s-au inventat si cartile de citit pe plaja...faci 2 lucruri deodata, te rotisezi bine si te si culturalizezi :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Da... Poate citea vreo carte in format electronic...
  Eventual, una de Liceanu.

  RăspundețiȘtergere