miercuri, 31 august 2011

Breaking news! Scade capacitatea reactoarelor de la Cernavoda! MIT este deja prezent in locatie!

La Centrala de la Cernavoda s-a constatat o scadere lenta dar continua a capacitatii celor doua reactoare functionale. Ingrijorate, autoritatile cauta o solutie pentru aceasta problema, a carei agravare ar insemna afectarea sistemului energetic national!

Prea Fericitul a declamat imediat ca motivul nu poate fi altul decit acela ca reactoarele nu au fost sfintite in cursul acestui an. "Necuratul lucreaza pe cai ocolite si numai apa sfintita il poate alunga. O mica sponsorizare pentru Catedrala Mintuirii Neamului ar fi suficienta pentru oboseala prea-umilului sobor de preoti ".
O sursa de incredere care a dorit sa-si pastreze anonimatul a confirmat pentru FotografDeDuminica faptul ca in locatie sint deja prezenti specialistii de la MIT (Mahmudia Institute of Technology). Sursa a declarat ca exista increderea absoluta in capacitatea acestora de a identifica posibilele cauze. A mai adaugat ca afirmatia Prea Fericitului este privita ca planul B, autoritatile fiind in negocieri privind marimea "micii sponsorizari".

Contactat de catre noi, dl. Pop Cornel, deja cunoscutul purtator de cuvint al celebrei institutii, a declarat ca problema de la Cernavoda a fost detectata si va fi facuta publica in exclusivitate prin intermediul FDD.
Mai mult decit atit, reprezentantul FDD va efectua vineri o deplasare in corpore la Mahmudia! Cotidianul local, Mahmudia Today si-a anuntat deja intentia de a publica interviul pe care speram sa il luam cu aceasta ocazie dlui Pop Cornel.

luni, 22 august 2011

MIT si BOR

Tinind cont de numarul imens de biserici ridicate dupa 1990 (peste 4000, multe dintre ele pe foste spatii verzi) precum si de bugetul enorm alocat de guvernele postdecembriste in acest scop, purtatorul de cuvint al prestigiosului MIT (Mahmudia Institute of Technology) , binecunoscutul Pop Cornel aka Floricele a facut publica ingrijorarea amintitei institutii.

Deoarece, asa cum am fost obisnuiti, pentru fiecare problema MIT are si o solutie, d. Pop Cornel raspunde intr-un interviu publicat in Mahmudia Today si preluat de catre FotografDeDuminica.

Este vorba de sute de hectare de spatiu verde si de sute de milioane de euro alocati de la buget”, specifica d. Pop Cornel.

Dumnealui prezinta o idee revolutionara pentru construirea noilor biserici si anume etajarea acestora.

Institutul nostru a facut un calcul economic si considera ca solutia cea mai buna pe viitor este construirea de biserici etajate. De exemplu, in loc de 10 biserici ce ar ocupa minim 1000 mp fiecare, deci in total 10.000 mp, se pot construi in sistem etajat, 10 biserici una peste alta. Amprenta la sol ar fi aceeasi cu a unei singure cladiri. De asemenea, si costurile de ridicare ar fi semnificativ reduse.”

Intrebat cum ar preintimpina aceasta solutie dorinta oamenilor de a avea biserica foarte aproape, eventual la parterul blocului in care locuiesc, d. Pop Cornel adauga:
Sa nu uitam de recomandarea de a face zilnic minimum 30 de minute de miscare. As sugera chiar ca multi-biserica sa nu aiba lift”.

In urma publicarii acestui interviu, BOR prin persoana prea fericitului si-a exprimat indignarea pentru, citam “ batjocorirea sarmanilor oameni al caror sprijin a ramas numai bucuria de a-si da ultimii bani bisericii”.

D. Pop Cornel a replicat sec: “I’m BORed”.
Prea-sfintia sa a declarat ca accepta scuzele.


luni, 15 august 2011

Bucovina fara cuvinte

























Stiri (posibile)

Deoarece nesimtirea romanului, mina in mina cu indolenta firmelor de salubrizare ne-au umplut de gunoaie, specialistii de la MIT (Mahmudia Institute of Technology) au inventat ochelarii cu functia de content-aware. Pentru cine nu stie, aceasta are rolul de a identifica de exemplu un pahar de plastic pe fundalul de iarba verde si de a il inlatura software astfel incit iarba sa para neatinsa.

Turistii dotati cu astfel de ochelari au inundat litoralul romanesc in special in zona Eforie Sud, recunoscuta pentru mizeria de nedescris ce domneste dealtfel aici.
Acestia sint absolut incintati de noul gadget.

De exemplu, dl.Maricel din Slobozia declara entuziasmat: "Ma simt ca la bulgari si pe deasupra, pot sa ascult manele si sa scuip in continuare seminte. Extraordinar!"
Iar dl. Gica din Afumati completeaza: " Domne, este ceva cu ochelarii astia. Da' am o problema domne, aud un biziit ca de avion si, cind ma uit in sus, nu vad decit albastru. O fi defecti domne?"

Specialistii MIT atrag atentia ca acesti ochelari nu sint recomandati atunci cind va aflati la volan. Desi vederea unei sosele absolut impecabile este mai mult decit atragatoare pentru orice sofer, gropile acoperite software nu sint inlaturate si hardware, asa ca exista toate sansele sa ajungeti (daca mai ajungeti) la destinatie cu bieletele in buzunar.

Iata mai jos si stirea asa cum a aparut astazi in ziarul local, Mahmudia Today:




joi, 11 august 2011

Antenutza

1. Reporterul e meduzat de multimea cantitativa a celor ce stau cu laptopul pe plaja. Se apropie de o fatuca foarte preocupata si incruntata, parind a face si desface noduri piaristice pe la vreo companie. "Ce faceti?" intreaba candid reporterul. " A, stau pe Facebook, vorbesc cu prietenii" raspunde fatuca. De unde rezulta ca multimea celor asemeni ei nu este si calitativa. Sa vii la plaja in concediu ca sa stai cu laptopul in brate pe motiv de facebook... Situatia e salvata de un norvegian care, saracul, chiar isi mai rezolva online din probleme si e foarte incintat de internetul free. La el acolo, in civilizatie, ar fi costat 20 de euroi!
2. Se prefigureaza o noua criza mondiala. Basescu afirma, la fel ca in 2008, ca noi nu vom fi afectati. Sint sigur ca, la fel ca in 2008, va avea dreptate. Probabil ca noi vom fi chiar cei ce ii vom ajuta pe alde SUA, Anglia, Italia sa iasa din cacao.
3. Dupa mai multe ture prin tara de-a lungul timpului, am realizat un mare adevar istoric: Pentru a impiedica navalitorii sa ajunga in capitalele voievodatelor, nicidecum nu se recurgea la otravitul fintinilor si arsul holdelor. Aceasta este o mare minciuna si trebuie corectata imediat! Domnitorii romani aveau o metoda mult mai perversa: nu montau deloc indicatoare, sau daca le puneau indicau in directia gresita. Deci, veneau turcii in Moldova si cautau drumul de Suceava. Nema drum, nema indicator. Cind ajungeau la Vaslui, la intrare scria Iasi. Cind sa mearga pe european si sa intersecteze o ulita comunala, iaca aveau Cedeaza trecerea (dar fara indicator, eu ce va spun aici???) si intrau in coliziune cu tatarii ce veneau cu prioritate de dreapta. Cind, in sfirsit, a aparut GPSul, acesta cu vocea Fatimei i-a bagat de-a dreptul pe contrasens. Cei care au scapat cu viata au preferat sa cucereasca Ungaria si sa o faca pasalic. Vezi daca dumnealor in tara vecina tin coada sus si au indicatoare si autostrazi?

marți, 9 august 2011

O altfel de Romania. Bucovina. Ultima parte, dar nu cea din urma

Paradoxal, cea din urma zi, care s-ar fi dorit una simpla de odihna petrecuta la pensiune, a fost pentru mine si cea mai spectaculoasa.
Mai bine zis, am ales una din cele citeva mountain bikes ce zaceau sprijinite intr-un sopron si m-am gindit sa fac o scurta plimbare de vreo jumatate de ora asa, de control imprejurimi si conditie fizica. Dupa o scurta ezitare, in loc sa cobor spre Gura Humorului, pe drumul pe care mersesem zilnic cu masina, am luat-o in sens opus spre iesirea din Manastirea Humorului.

Niciodata, dar niciodata nu se va compara senzatia turismului din masina cu cea perpedes sau de pe bicicleta. M-am oprit aproape la fiecare 50- 100 de metri ca sa ma minunez de un nou peisaj, sau de acelasi vazut in alta lumina, din alt unghi. Mirosul innebunitor de fineata, oamenii ce ridicau cite o capita, unii in costum popular! Berze nemiscate ce pareau statui decorative priveau catre biciclistul neincrezator care se apropia de ele sa verifice daca sint reale. Case cochete raspindite la distanta de strada, ferite de ochi indiscreti... Culminind cu o adevarata casuta din povesti, in dreptul careia n-am mai rezistat si am intrat in vorba cu femeia care isi pastorea treburile prin curte. Vazindu-ma asa entuziasmat, m-a invitat chiar inauntru, sa vad mai indeaproape cum incap in asa spatiu mic o bucatarie, o camera de zi si o mansarda cu doua paturi si biblioteca.
Mindru tare si plin de bucuria plimbarii pe bicicleta
Casuta din povesti
Vilisoare la margine de drum

Numai faptul ca nu eram foarte sigur de proprietatile bicicletei m-a facut sa ma intorc dupa mai mult de o ora si sa petrec acelasi timp la intoarcere, la fel de lent, la fel de patruns pina in ultima fibra de Bucovina.
....
A doua zi dimineata am parasit pensiunea cu destinatia Falticeni. In drum am facut un ultim ocol catre manastirea Arbore, extrem de frumoasa si de linistita, asezata intr-o oaza de verdeata.
Din nefericire, drumul spre Falticeni a dus din nou prin Suceava. Am zis cu aceasta ocazie sa ne oprim la Carrefour pentru niste una-alta de dus pe la rude. Nu stiu in cite orase vezi un indicator de Carrefour catre dreapta pentru ca 20 de metri mai incolo sa fie altul aratind la stinga... In fine... Sa fie la ei.
Poarta de intrare in curtea manastirii Arbore


Interior pictat. Manastirea este in plin proces de renovare.Se pare ca a stat citeva zeci de ani fara acoperis ceea ce a deteriorat puternic picturile interioare
In Falticeni am avut privilegiul (si la modul serios, prea putine persoane au parte de asa ceva) de un tur privat al orasului in compania varului meu Costel (de fapt, sotul verisoarei mele) pe care il stiu de mic copil. De generatii intregi falticinean, mi-a spus istoria fiecarei case vechi pe linga care am trecut, oprindu-ne la sfirsit in fata liceului Nicu Gane unde a invatat marele Ion Creanga si unde a fost si Costel, la vremea lui, elev. Chiar si dupa atitia ani ii radia glasul de mindrie linistita cind povestea despre fosti profesori si colegi, despre cum arata liceul pe vremea lui, ce s-a mai pastrat si ce s-a mai schimbat de atunci.

Primaria


Spitalul municipal


Vestitul liceu Nicu Gane


Biserica in centrul orasului

As vrea, la sfirsit de capitol, sa trag o linie si sa impartasesc parerea mea dupa cele citeva zile petrecute in Bucovina.

Am fost acum 3 ani, pentru 3 zile in Austria, intr- o zona oarecum similara. Nu oriunde, ci in ultrafaimosul Kitzbuhel, buricul agroturismului austriac.

In Austria este curat, in Bucovina este de asemenea curat. Poate nu la acelasi nivel, dar comparabil.
Peisajul austriac nu este cu nimic peste cel romanesc, cel putin din punctul meu de vedere nu am fost impresionat. Amenajarile pentru diferite activitati sportive, da. Aquaparcuri, statiuni de ski...Pentru cine cauta asa ceva... Inca nu se gasesc semnificativ la noi, dar ce sa vezi... nici nu ma intereseaza, pentru ca nu pentru asa ceva ma duc la munte.

Iar daca iei un mic dejun sau un prinz austriac... pai sa te tii bine. Salam din plastic, brinza din plastic, rosii din plastic, plastic din plastic. Totul e fara gust.Or fi avind ei Milka in reclama, dar pe masa n-ai sa vezi lapte de vacuta din curte. In schimb, o, dragii mei... O masa in Bucovina, mai ales la Casa Bunicilor... in chiar secunda asta ma inunda aromele in gura si inghit in sec.
Nu am nimic impotriva celor care prefera si vor prefera Austria Bucovinei...dar exista clar o alternativa..

Nu ma pacalesc ca statul are vreun merit in orice fel. Oamenii sint cei care sfintesc locul. Iar cind Bucovina va deveni, asa cum merita, una din destinatiile turistice de marca, probabil Udrea va veni si va infinge steagul Carpathian Garden.

Deocamdata, uimitor, desi fara sa fi vorbit dinainte cu alti colegi, i-am auzit pe cel putin doi dintre ei schimbind impresiile din tocmai terminatele concedii : Am fost in Bucovina, asa a fost de frumos! Voronetul, minunat, dar ce peisaje!”

Eu ma bucur ca e asa si sper numai de bine pentru turismul in aceasta parte a tarii.
Si, nu in ultimul rind, mi-am pus ca must have portbagajul de bicicleta. Pentru ca urmeaza sa mai ajung aici dar pe doua roti!