luni, 27 iunie 2011

Pregatiri de vacanta

Am amereul in cap, numar de-acum si orele, nu numai zilele pina simbata... Cind ne urcam in masina si directia Nord. Vom pune steagul la pensiunea Casa Bunicilor, undeva la 20 de km mai sus de Manastirea Humorului. Cu ocazia asta, sper sa vad si eu Voronetul, hal de roman ce ma aflu sa nu fi ajuns pina acum... Din ce citesc, in afara de manastiri si Suceava city nu prea vad alte obiective. Nu-i nimic, si statul cu burta la soare se cheama un scop in sine :).
Daca a mai fost cineva dintre voi prin zona si ma poate sfatui de una-alta, va rog! Sau chiar pe drum daca e ceva. Sau pe linga drum, ca nu am nici o graba. Deocamdata am in plan doar sa ma opresc la Hanu Ancutei, din spirit de respectare a traditiei de pe vremea cind mergeam cu ai mei in nordul Moldovei la rude. Si de ce nu, sa imi iau din nou o portie de fasole cu scarita (de-li-cioa-sa!!)... Iar la intoarcere eventual sa mai vizitez o data Cetatea Neamtului.

Deeeci... astept! :)

5 comentarii:

  1. Nu am a-ți da nici o idee.
    Am fost în Moldova acum vreo 4 ani, dacă nu mă amăgește ținerea de minte. La mănăstiri, că doar ce altceva să vadă țugulanul de Ștefan?! Nu că ar fi fost de rău, dar sigur mai sunt și alte lucruri frumoase de văzut.
    Ah, ba da! Dacă mergi pe drumul care leagă Roman de ce e mai sus încearcă să nu ratezi o biserică tare frumoasă. Nu-i chiar la drum, e în vârful unei curbe în „S”, în Vadu Moldovei.
    Uite niște coordonate: 47° 24' 7.91" N 26° 19' 27.92" E. După spusele site-ului http://www.panoramio.com/photo/20679620, n-am verificat.
    Dacă, venind dinspre Roman, ai ajuns la bifurcația Suceava-Iași, înseamnă că ai trecut de ea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos, eu voi fi la mare :) Stiu ca nu e la fel de spectaculos ca manastirile si ca nordul Moldovei, dar...macar ma voi intoarce mai frumoasa, bronzata fiind :P

    RăspundețiȘtergere
  3. ...uite, scriam aici ceva și am pus și niște poze cu biserica asta. Poate-ți stârnește curiozitatea.
    http://amfostacolo.ro/romania-pareri,15/calatorii,93,3306/descopera-moldova,4104/impresii-sejur-si-fotografii-vacanta__14626.htm

    RăspundețiȘtergere
  4. Am citit articolul tau de acolo. Este extraordinar ce descrii! Neaparat vom ajunge si noi.
    Apropo... Bine ca ti-ai facut blog:) Mi se pare ca ai un talent fantastic la scris. Daca mai ai articole ca cel de pe AFA, poate nu ar fi rau sa le aduci la tine.

    In ceea ce priveste si alte locuri de vazut, mai am o listuta de la un prieten (Bogdan)care stie foarte bine zona. Musai sa ajung si pe unde recomanda el:
    - Parcul Arinis - 3 piscine - telescaun - trasee de MB prin Voronet
    - Drumul spre Sucevita - Moldovita prin pasul Palma
    - Rarau - Pietrele doamnei prin Pojorata - traseu spre Vf Rarau si Piatra Soimului (pe aici am mai fost in tinerete :)) in 2000.
    - Valea Putnei - Pasul Mestecanis - Vatra Dornei

    Pacat ca, asa cum discutam cu Toto, lumea (inclusiv eu adica) stie in general de manastiri si cam atit. Toto recomanda de asemenea Casa memoriala a lui Porumbescu. La care as adauga-o pe cea a lui Eminescu si, poate, pe drumul de intoarcere, sa vedem din nou (mai ales copiii) si pe cea a lui Creanga...

    RăspundețiȘtergere
  5. @Anca: Cica am piscina la pensiunea aia...
    Si cum bronzul de munte il bate pe ala de mare...

    RăspundețiȘtergere