duminică, 6 februarie 2011

Seara de iarna

Dat fiind ca dimineata am ratat iesirea la o poza-doua, mi-am zis (de ce nu) sa incerc totusi sa vad daca gasesc pe cineva pentru o plimbare pe-nserat.

Il sun pe Alin, ii propun o Gradina Publica... e de acord sa mergem oriunde... "Stai sa mai dau telefoane" zic. Eugen instaleaza un boiler... Bunicu nu raspunde, dau sms... Sorin nu e in Galati... Cornel e pe fir. "Cornele, hai la 4 sa ne intilnim la Gradina Publica, intrarea principala". "Aia de la bac?" face Cornel. Nu percutez din prima clipa ce are bacu' cu Gradina Publica, dar din a doua l-as pupa pe Cornel. " Bravo tata, nu degeaba esti intelept... Cum naiba nu m-am gindit ca trebuie sa fie mult mai misto in Botanica"... " Suna la Gabi" zice Cornel " ca e de serviciu... eu nu stiu daca ajung".

Mai pe scurt, la 3 jumate ma gasesc cu Alin si cu Toto in parcarea de la bac, sunam pe Gabitza si urcam spre muzeu. Pe drum, Alin scoate cenusa din buzunar si incepe sa-si toarne-n cap ca e prima data cind intra, " Spre marea mea rusine, trebuie sa recunosc" . "Prima data??" facem neincrezatori " hai mai Alin, cum naiba" ... Doamna de serviciu ne conduca pina la Gabi in birou... cind aude ca Alin n-a mai fost pina acum, gata... facem turul.

N-as pierde vreo ocazie sa o am pe Gabitza de ghid. Pe linga ca stie fiecare pietricica si pestisor de cind era "uite-asa de mic" , dar are o pasiune in voce si o bogatie de cunostinte de o ascult si de arahnide, aranee si de alte alea de parca ar fi interesul meu major.

Incepem cu acvariul, bineinteles... Alin scoate noul lui gun, 5d Mark II... Hm..Hm... Scuze, m-am inecat... Baga un ISO la 2000 asa, lejer si incepe sa traga rafale. Eu am citit pe DPS de avantajele AI servo, asa ca selectez si dau si eu la peste:







(mi-ar mai fi placut vreo doua, dar din pacate intre timp le-am vazut pe ale lui Alin si ...).

In fine... Urcam spre etajul unu, unde este expozitie de (stai sa citesc pe poza) fasmide. Adica niste insecte care iau forma mediului din care fac parte pentru a se feri de mincaciosi.





Expozitia tine pina pe la inceputul lui aprilie... Din pacate, cea cu subiectul Pesteri din Romania va mai fi deschisa doar doua saptamini, urmind a fi apoi demontata si exponatele inapoiate muzeelor de unde au fost imprumutate.

Intram cu totii cu Alin in pestera artificiala, facem poze peste poze, pe brinci, in picioare :).

Intorsi la birou, vedem ca (surprinzator) inca mai e lumina afara, asa ca iesim sa prindem o bucatica de apus. Nu se poate spune prea usor in cuvinte cit de frumos poti vedea cerul rosiatic- portocaliu de deasupra orasului, din linistea alba a Gradinii Botanice.







Si gata... cu pozatul, deocamdata...
Nu mergem si noi la o bere, un suc? Gabi are intilnire cu Giuliano, care se pregateste sa plece din tara... Aaa, pai cum, mergem si noi. Numai ca pina la 7 mai e vreme, asa ca hai la Gabi sa ne arate unde sta.

Urcam in lift, fara sa realizam ca la cit de grasi sintem ar putea fi vreo problema.
Nu a fost.
Pina la etajul 1.
Cind s-a oprit liftul intre etaje.

Ha-ha, bai ce chestie... Vede Gabi un buton pe care scrie ST, n-o fi oare alarma? Alin il apasa si ... se stinge si lumina si raminem inghesuiti intr-un intuneric bezna.

Vorba bancului : "Da' o fi prins-o negru' pe ma-sa?" Daca scriu acum, e clar ca am scapat de acolo, hihihi :)).
Gabi incearca sa sune la 112-ul lifturilor, telefonul nu prea are semnal, operatoarea nu intelege nimic... Pina la urma ne aude un vecin care, dupa ce e suparat ca " de ce v-ati suit 4 in lift", "ar trebui sa va las acolo" etc, ne scoate totusi.

Liftul ramine trist si intunecat in blocajul lui, ajungem la Gabi (dragut, foarte dragut) bem care un suc, care zmeurata/afinata dupa care hai la Panoramic.

Giuliano e fericit sa ne vada, mai ales pe Alin cu care a fost la U2 in Turcia... si dupa vreo 2 ore de povesti la care s-au alaturat si Razvan, Luci si Miruna cu balonul zburator in tavan, paste, beri (la unii) Cola (la ceilalti adica je) a ramas ca mai e si duminica la mijloc.

5 comentarii:

  1. Gradina Publica...aia de la BAC???? :)) =)) Deci, mult prea tare =))

    RăspundețiȘtergere
  2. Citesc cu intarziere cele scrise!
    M-ai dat gata cu ultima poza. Imi place foarte mult in primul rand pentru ca nu am "vazut-o" si eu.
    A, si mai am o mica corectie: butonul care a stins lumina-n lift a fost apasat de Gabitza.
    Super pozele!
    FELICITARI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. "Pleaase, pleaaase, do not push the buuuuutton" :))
    A fost neasteptat, oricum :))

    In ceea ce priveste pozele... Multam maestre!
    Si Gabitzei ca ne-a facilitat asa o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am preluat si eu ultima poza ca desktop background, dau drepturi de autor :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. :) Inseamna ca e a doua oara cind o poza de a mea ajunge desktop background :)
    Multam!

    RăspundețiȘtergere