luni, 6 august 2007

Cu muzica, 'nainte!

Vizavi de blocul alor mei e un cimitir.

Nu mi s-a parut niciodata ceva sinistru in asta.
In curtea cimitirului era ciresul ce se umplea primul de flori primavara, linga cimitir avea tata o bucata de pamint pe care o lucra cu bucuria celui nascut la tara si ajuns pentru totdeauna la oras...

Stateam la balcon si urmaream cortegiile... Treceau si cite trei pe zi citeodata...
Ma uitam sa vad cita lume e in urma carului... Citeodata zeci de persoane, alteori numai 3-4 ...
Fanfaragiii aveau fara greseala in repertoriu "Drumurile noastre toate" a lui Dan Spataru... de fiecare data ma intrebam cum naiba a ajuns melodia asta sa fie cintata la inmormintare??

Dupa ce terminau treaba, se opreau cu trombon si trompeta la circiuma din fata si cintau clientilor melodii vesele...

Si ca veni vorba...Ce nu intelegeam eu atunci cind eram mic copil si nu inteleg nici acum... De ce claxoneaza masinile la inmormintare? La nunta, inteleg... Lume, lume, vino sa vezi bucurie, Uiuiuiu, veseliti-va cu noi!

Dar cind esti in cortegiul funebru, zau asa... Oameni buni, iesiti sa ne vedeti, ce durere pe noi, admirati sicriul, nu ne lasati sa trecem asa pe sub ferestrele voastre... Stim ca va place sa cascati gura, pentru multi dintre voi asta e un scop in viata! Nu ne ratati! Beeeeeep!!! Beeeeeep!!!!

Show some respect, dam'it...!!!

2 comentarii:

  1. Am vorbit odata cu un preot pe tema asta.. nu-i chiar asa cum spui. Bine, te inteleg, probabil ca la un moment dat ati ajuns toti cu nervii intinsi la maximum, ma refer la cei din zona. Dupa cum imi spunea preotul, claxonatul semnifica un fel de insotire a sufletului celui dus catre alte locuri, poate mai bune (daca ai credinta, daca nu.. vax, nu mai are nicio relevanta). Probabil lumea vrea sa-i arate macar acum ca nu l-a uitat, desi, poate ca in viata de zi cu zi nu-l mai vazuse de zeci de ani.. nu-i mai daduse niciun telefon de alte zeci de ani.. sau poate la piata a trecut pe langa el, facandu-se ca nu-l vede.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu'sh'ce sa zic Danut... Inainte de inventarea claxonului ce faceau? La tara, iarasi nu da nimeni cu claxonul, oamenii merg cuminti si respectuosi in urma sicriului....
    Am oarecum convingerea ca daca ar fi fost orasul pustiu, da' pustiu, adica toti plecati la capsuni... n-ar mai claxona nimeni. Ca n-ar avea cui.
    Dar e posibil sa aiba dreptate preotul...are oarecum sens. Poate sa fie un fel de noua traditie asa, de oras.

    RăspundețiȘtergere