miercuri, 25 ianuarie 2012

Completări la articolul precedent

Iată că în urma publicării rezultatelor cercetărilor celor de la MIT (Mahmudia Institute of Technology)in ceea ce priveşte originea Pitzi de mall, dl. Bubumaia ridică la fileu mingea pentru dl. Pop: este Pitzi hermafrodită precum Drosophila? Există o teorie şi în ceea ce priveşte specia asemănătoare Pitzi Manelensis?
Dl. Pop Cornel are cuvîntul:

-   Este Pitzi de mall hermafrodită?

Răspunsul este Nu. A fost observată de asemenea entitatea masculină, denumită ştiinţific Cok-lar-1N, varianta celei feminine Pitzi-1N (unum neuronum). S-a constatat de fapt o anumită dependenţă între cele două sexe, în sensul că Pitzi-1N depinde de cashul Cok-lar-1N. În cazul diminuării acestui cash, intervine un fenomen de migraţie către un alt Cok-lar. Este încă neclar cum identifică Pitzi pe Cok-larul cu cash, dar se presupune că este un simţ special, similar cu cel folosit de păsări in a determina nordul magnetic. Acest cash joacă un rol foarte important, asemănător sau chiar identic cu cel al feromonilor. De aceea, cu cît este mai mare, cu atît numărul Pitzi asociate unui singur Cok-lar poate fi mai mare.-         

-  Cum a apărut Pitzi Manelensis?
In ceea ce priveşte Pitzi Manelensis, avem de a face cu o mutaţie genetică rezultată prin expunerea prelungită a Pitzi -1N la unul din cei mai nocivi factori cunoscuti: maneaua.
Ca să vă fac să înţelegeţi mai bine, amintiţi-vă ce urmări groaznice are asupra organismului uman un mediu puternic radioactiv, ca cel de la Cernobîl de exemplu. În cazul de faţă, expunerea la manele a avut ca rezultat degenerarea rapidă a unicului neuron (fapt de asemenea notat, în mod lăudabil, de dl. Bubumaia).
De aceea, Pitzi Manelensis mai este cunoscută şi ca Pitzi -1n (deci cu n mic, nu cu N) cu varianta masculină, bineînţeles, Cok-lar -1n.

vineri, 13 ianuarie 2012

Piţi de mall: Origini.

Desigur că toată lumea este deja familiarizată cu ceea ce reprezintă piţi in general si piţi de mall in special, acestea din urmă fiind şi subiectul articolului de faţă.
Foarte puţini s-au intrebat insă de unde au apărut aceste piţi de mall şi încă şi mai puţini au aflat răspunsul.
Aşa cum ştiţi, fotografdeduminică încearcă întotdeauna să fie cu un pas înainte şi să vă dezvăluie  cele mai noi şi mai şocante descoperiri. Nu am putea să facem asta fără concursul de nepreţuit al amicului nostru, dl. Pop Cornel de la celebrul MIT (Mahmudia Institute of Technology) şi a originalelor cercetări ale dumnealui şi colectivului instituţiei.
Iată aşadar, în premieră absolută, concluziile MIT pe tema Piţi de mall: Origini.
Cercetătorii de la MIT au remarcat de-a lungul timpului, la fel ca şi noi ceilalţi, fenomenul prin care la apariţia unui nou mall se formează imediat o clientelă proprie de piţi plictisite ce sprijină canapelele prin cafenelele aferente. Dar cum apar aceste piţi, de unde anume? Dat fiind că la momentul conştientizării exitenţei lor, erau deja câteva malluri în capitală, prima teorie a fost că migrau de la un mall deja existent la unul nou. Această teorie avea marea hibă şi anume că nu putea explica PRIMA apariţie, prima piţi. Deoarece cind primul mall a fost construit in Bucureşti, nimeni nu avea cum să ştie ce avea să urmeze. S-a presupus atunci că piţi de mall a apărut în urma unui proces normal şi îndelungat de evoluţie din piţi obişnuită (lat. PITZI SINE CEREBRO) pînă la PITZI UNUM NEURON, similar cu cel al formarii Homo Sapiens.
Prin urmare, această problemă a trebuit să fie abordată ştiinţific, prin căutarea unui mediu izolat, necorupt, unde să poată fi observată în condiţii stricte de laborator apariţia şi evoluţia piţi.
În mod cu totul îmbucurător, mediul propice a fost identificat la Suceava, unde ridicarea Iulius Mall a creat cadrul perfect pentru savantii MIT.
Suceava, oraş moldovenesc de provincie, fără istorie in domeniul supermagazinelor, a devenit deodată gazda unui imens conglomerat de boutiques, stores, café’s, galleries etc. Iar MIT a avut ochi şi urechi aici încă din prima zi, gata să observe, să noteze şi, in general, să culeagă orice informaţie relevantă.
Cu totul şocantă în aceste circumstanţe a fost descoperirea că piţi de mall a fost prezentă încă din primele zile!Astfel, teoria evoluţiei treptate a fost complet spulberată.
După un lung şi laborios efort însă, MIT, prin purtătorul său de cuvînt, dl. Pop Cornel, ne-a făcut cunoscută o nouă teorie ce, credem noi, explică în totalitate fenomenul cercetat.
Dar să lasăm cuvîntul distinsului domn Pop Cornel:
În condiţiile infirmării teoriei evoluţioniste, am încercat să căutăm similitudini în natură. Se ştie că în multe cazuri, natura are deja răspuns la întrebările omenirii, trebuie doar cercetat cu atenţie.
Savanţii noştri au făcut în premieră o apropiere între unum neuron şi Drosophila Melanogaster sau, după cum e cunoscută popular, musculiţa de oţet. Drosophila, la fel ca şi piţi de mall, apare deîndata ce sînt create condiţiile propice: un produs in stare de fermentare în primul caz, construirea unui mall în al doilea. Asemănările nu se opresc aici: piţi se inmulţesc într-un ritm comparabil cu cel al musculiţelor, numărul dublîndu-se la fiecare cîteva zile pînă la saturarea mediului (în cazul piţi, pînă la ocuparea tuturor locurilor disponibile în cafenele).
Astfel, teoria MIT expune că piţi există într-un stadiu larvar, de exemplu vînzătoare la taraba din piaţă  sau chelneriţă la bar de zi, iar în momentul întrunirii condiţiilor propice (construcţia unui mall) ies din acest stadiu cunoscînd forma finală adultă atît de comună.
Avem convingerea ca, odată comunicată mediului ştiinţific, această teorie va avea susţinerea necesară pentru a deveni general acceptată ca explicînd apariţia şi evoluţia PITZI UNUM NEURON.

Îi mulţumim dlui Pop Cornel şi îi dorim noi succese în cercetare!






Status update

Deocamdata incerc sa scap de ochii de gardist, adica trebuie sa imi fac un program de somn adecvat.
Noul an a inceput cu oaresce modificari in activitatea profesionala ce se resimt psihic cind ma uit in oglinda. Sau oglinda le resimte, dar fiind prinsa in 4 puncte nu are unde sa o ia la sanatoasa.

Pina una alta ma pregatesc sa postez interviul cu dl. Pop Cornel, binecunoscutul purtator de cuvint al MIT (Mahmudia Institute of Technology) despre pitzi de mall: origini.